De wet van de sterkste

Avatar foto

DoorJan T'Sas

feb 5, 2024 786 views

De zevende ronde van de Interclubcompetitie was niet bepaald een succes voor onze ploegen. Vijf van onze zeven teams speelden tegen een ploeg uit Brasschaat en door het ELO-overwicht van de bezoekers in bijna alle ontmoetingen liepen we enkele forse nederlagen op. Zo verloor SKOG 1 ondanks langdurig verweer met 1-5 van Brasschaat 1. SKOG 4 moest een 0-4 slikken tegen Brasschaat 4 en SKOG 6 verging het al niet veel beter: 0.5-3.5 tegen Brasschaat 5. Daar tegenover staat dat onze twee ploegen in vierde afdeling wel punten scoorden, die ze goed kunnen gebruiken om niet in degradatatieproblemen te geraken: SKOG 2 won van Brasschaat 3 met 2.5-1.5 en SKOG 3 speelde gelijk tegen KGSRL 9. Een gelijkspel wist ook SKOG 7 uit de brand te slepen tegen Brasschaat 6. Een door afwezigheden sterk vertimmerd SKOG 4 kreeg dan weer de volle lading (0-4) tegen het qua ELO duidelijk sterkere Midden Limburg 4. De rangschikking ziet er voor onze ploegen zo uit: SKOG 1 staat vijfde, SKOG 2 zevende, SKOG 3 achtste, SKOG 4 zevende, SKOG 5 zesde, SKOG 6 vijfde, SKOG 7 tiende. Volgende keer beter!

3 reactie op “De wet van de sterkste”
  1. Nochtans hadden zowel Jan ´t Sas en Bart V.T. veelbelovende stellingen.Vooral het eerste bord zag ik zelfs nog winnen,maar Jan overzag het binnendringen van de zwarte dame op veld g3 met schaak.Nochtans had dit gemakkelijk kunnen voorkomen worden door met een Toren de diagonaal van de dame te blokkeren.
    In de partij van Bart V.T. had zwart perspectieven,alhoewel in een schijnbaar voordelige stand voor zwart de schaakcomputer nog altijd een voordeeltje van 1.0 gaf in het voordeel van wit.

  2. @Patrik: Bij nader inzien bleek mijn stukoffer niet voldoende (-0.79). Wit moet vechten voor remise, maar toegegeven, ik had het zwart een pak moeilijker kunnen maken, zijn dame had nooit mogen binnenvallen. Het stukoffer was echter ook niet nodig. Ik verloor eerder wel een pion maar kon compensatie krijgen via sterke druk op een achtergebleven pion van zwart. Inderdaad jammer, maar met de vele positionele issues die ik moest oplossen, was de frisheid waarschijnlijk even weg en een tegenstander van dit niveau straft de minste fout meteen af.

  3. Bij mij hetzelfde verhaal ook. Ik ben tevreden van mijn partij die heel gelijk op ging. Op het einde verzuim ik de laatste toren te ruilen (omdat ik denk de “winnende zet” te doen) waardoor wit langzamerhand de bovenhand kreeg. Al bij al geen schande tegen een speler van 2100 elootjes …
    En wat zeggen ze nu weer over de “beste stuurlui”?!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *