Geen Beker Adams zonder verrassingen! Allereerst de ‘normale’ uitslagen: zowel Bart, Pascal als Roger konden hun ruim elo-overwicht laten doorwegen om vrij eenvoudig de partij te winnen. Rudi had het heel wat moeilijker tegen Patrick. Pas na een blunder van Patrick in het eindspel, kon Rudi een pion en de partij winnen._LEESMEER_

Beter af ging het diens zoon Jeroen die in een studie-achtig pionneneindspel knap remise wist te houden tegen Nikolaas. Eén der kandidaat-bekerwinnaars is zo al meteen uitgeschakeld. Ook Jan, die we bijna jaarlijks terugzien in de finale of troosting, ligt er uit. Dries speelde in dit superseizoen weer een solide partij waar Jan niet voorbij geraakte.

Lino begon iets te opportunistisch aan zijn te-moeten-winnen-partij (g5-h5), waarna Tobias eenvoudig het voordeel nam en de partij op remise hield. Verrassing nummer 3. Verrassing 4 komt tenslotte van Richard die een pion voorkwam tegen Wim, wel wat in de verdrukking kwam, maar het toch hield.

De partijen voor de kwartfinale (kleuren nog te loten):
RudiRichard
JeroenBart
PascalTobias
RogerDries

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *