ELO punten

DoorTobias Verhulst

jan 2, 2018 143 views

Nieuw jaar, nieuwe ELO-punten. De grootste winnaar is Yannick, die maar liefst 121 punten bijkrijgt. Gezien zijn prestaties in het Clubkampioenschap is dat allicht niet onverwacht. Anderzijds is de sterkste daler Patrick, ook te verwachten voor iemand die na een langere pauze het schaken weer opneemt. Verder zien we de grootste veranderingen bij Pascal (-47), Wim (+36), Alejandro (-36), Jan (-34) en Jeroen (+30). Bovenaan het nationaal klassement valt vooral de vijftienjarige FM Warre De Waele op, die onlangs Le Touquet won met een IM norm, en een mooie 162 punten stijgt.

4 reactie op “ELO punten”
  1. Gelukkig Nieuwjaar in de eerste plaats dan toch maar aan de Schaakkring Oude God zelf, want als je dat aandachtig leest, beantwoordt dat volledig aan de indruk die ik al lang heb omtrent de prestaties van onze spelers in binnen- en buitencompetitie : die zijn ronduit zorgwekkend. Niet te veel barokke heisa vertellen, maar gewoon de cijfers laten spreken: 299 elo gewonnen, 450 elo verloren. Dat vind ik een kolossaal verschil. Yannick noch Patrick dragen daar toe bij : die heffen mekaar ongeveer op, de roest zit hem veel algemener en dieper. Windkracht 10, alle hens aan dek, en dan vooral in de buitencompetities !

  2. Bij de FIDE worden alleen mijn interclub partijen verrekend, geen clubkampioenschap…. weet iemand de reden hiervoor? Gelukkig nieuwjaar !

  3. @ Jan V
    De redden is eenvoudig : enkel toernooien die door de FIDE erkend worden, worden verrekend

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *