Geen clubavond op 30/12

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

dec 24, 2014 170 views

Goed nieuws voor wie snakt naar een schaakrustperiode. Het theatercafé zal onverwacht gesloten zijn op 30 december waardoor de geplande rapidavond wordt geannuleerd. Op 6 januari vervolgen we het clubkampioenschap. Fijn eindejaar en tot in 2015!

4 reactie op “Geen clubavond op 30/12”
  1. Hey Gert merry Christmas. How many more years will you be enjoying your life in Cambridge ? Dat Bolleke zal je nog wel te goed houden zeker ?

  2. Wel, nog minstens één jaar contractuele verplichting heeft mijn vrouw (die op een Europees fonds ‘zit’). Als ze voor Pasen één paper als eerste auteur (of als ‘shared first’) kan publiceren, maakt ze goede kans op verlenging. Als ze dat mist, kan haar baas ook wel Engels geld vrijmaken. Ze zit dus wel redelijk gebeiteld. Het is hier echt wel scientific Disneyland; ik geloof dat er per kop 20x meer wordt besteed van het BNP dan in België. Ikzelf werk bij een biotech bedrijf als laborant: produkten uittesten die nieuw zijn of waar klachten over zijn. Als ze goed zijn, de resultaten (foto’s en gafieken) publiceren op de website. We maken 50% van onze producten zelf, de rest is (al of niet brol) van kleinere biotechspelers. Ik test ook bestaande catalogusprodukten uit; soms wil een klant weten of ons product een molecule kan detecteren in moedermelk of ruggemergvocht, naast plasma en serum waarvoor de test gevalideerd is. Ik doe het wel graag maar pay is rather shabby; we krijgen wel aandelen maar die kan je pas belastingvrij cashen na 5 jaar. En liggen sowieso ‘op slot’ voor drie jaar na uitgifte. Ga je zelf weg intussen, verlies je ze. En als je niet braaf bent en ontslagen wordt, krijg je ook niks. Alleen maar om redenen van ‘redundancy’, hou je ze. Da’s dan een soort ontslagpremie. Van vakbonden is hier geen spoor. ’t Is werken of verhongeren. Pensioen en dop liggen hier rond de £120/week. Af en toe wordt hier eens getoeterd naar mijn Belgische nummerplaat: UKIP-stemmers:-)
    Mijn vrouw wil hier voor altijd blijven, ik ben neutraal. Het wordt steeds moeilijker om vlot Nederlands te praten met de kinderen, wat ik jammer vind. Dus we zien wel. Als het eens past, kom ik zeker nog een Bolleke nuttigen (dat hier trouwens ook in de rekken ligt in grote supermarkten als Tesco, Sainsbury’s..). Ik volg het SKOG (Mortsel)- en Gambiet (Opwijk)schaaknieuws nog op de voet. Ik speel bij Cambridge Chess Club. Mijn ECF grade is 130, ongeveer even lousy als mijn Belgische ELO. Maar ik sta wel aan de leiding in ons KK : 3/3 tegen gem. van 140. We spelen in een kleine church hall maar soms ook bij elkaar thuis. Cheers guys (want ik blijf hier maar lullen). (Als ik nu niet met klei ga spelen gaan de kinderen wel heel ambetant beginnen doen)

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *