Harde klappen

Avatar foto

DoorJan T'Sas

sep 25, 2017 177 views

De eerste ronde van het nieuwe Interclubseizoen liet meteen harde klappen horen, al waren onze ploegen niet altijd de uitdelers daarvan… SKOG 1 deelde Borgerhout 2 een fameuze uppercut uit, die wel nog steviger dan gewoonlijk aankwam door een forfait in ons voordeel.  SKOG 3 won met een efficiënte rechtse van Borgerhout 3, zij het bijna in blessuretijd, maar onze drie andere teams moesten tegen het canvas. Vooral SKOG 2 en SKOG 4 zien allicht nog altijd sterretjes (tweemaal 3,5-0,5 verlies), terwijl SKOG 5 ondanks een 3-1 nederlaag reeds terugblikt op kranig weerwerk. Daarmee is de kop eraf, volgende week onze eerste thuismatch!

2 reactie op “Harde klappen”
  1. Ik zie geen sterretjes 🙂 Mijn tegenstander maakte correct gebruik van een risico dat ik nam met een gespannen stelling open te breken. Pionwinst voor hem en slechte stelling voor mij. Haalde nog verschillende tactische grapjes uit maar helaaas hij nam steeds geduldig zijn tijd ! Ik won de pion daarmee wel terug maar hij had een zeer mooie matval uitgedacht. Te complex om hier uit te leggen maar dus verdiend verloren. Een nederlander in zijn twinger van 1869. Op bord 3. Om kansen te hebben tegen dat soort mannen moet ik toch meer in mijn schaakritme zitten.

  2. Enkele nieuwtjes omtrent deze IC :
    De ploeg van Daniel S, Deurne in 2e nationale won met 0-8 bij Wachtebeke 2. Er was wel een gemiddeld elo verschil van 225 punten, maar toch, zo dikwijls zal die score niet voorkomen denk ik.

    In onze reeks 4e H spelen Gaston Boutchon en Sam Van Hoofstad, vorig jaar nog in de SKOG kleuren, nu voor Paul Van Herck 1. Ze speelden gisteren op de borden 3 en 4. Dat belooft op 19 november een zware namiddag te worden voor Jan V en voor mij. En toch wordt PvH geen kampioen bij ons. TSM 2 trad in 4e H namelijk aan met een ploeg die gemiddeld 2062 punten aanbiedt. Vierde bord in die ploeg : Jan De Weerd 1991 elo.

    U zal tevergeefs uitslagen opzoeken van Schoten SK. Die ploeg zou niet meer bestaan, volgens welingelichte bronnen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *