Na een razend spannend wedstrijdverloop won IM Mher Hovhanisian op scheidingspunten het zesde Open Rapidtoernooi van onze club. Net als GM Dgebuadze en onze Daniël Sadkowski (die op een haartje na de eindzege miste) scoorde hij 7 op 9. Dgebuadze redde daarmee de eer voor de in totaal drie aanwezige grootmeesters. De twee anderen, Levin en Berelovitsch, moesten zich tevreden stellen met ereprijzen. IM Jef Boey was de beste nestor, Nils Nijs de beste jeugdspeler.
Update: Einduitslag

19 reactie op “Hovhanisian wint, Daniël gedeeld eerste”
  1. Prachtig toernooi.Daniel speelde een mooie partij in de laatste ronde tegen Alienkin.Maar met nog 20 seconden op de klok gaat hij voor remise door herhaling van zetten.Als ze elkaar de hand schudden, toont Dgebuadze dat Daniel een mat in 1 had.Jammer , want dan was Daniel ongedeeld eerste! Maar hij heeft mooi schaak laten zien, proficat !

  2. Gert

    dit “initiatief” staat al enige dagen op de webstek van liga Antwerpen, die o.m. via de links aan de rechterzijde te bereiken is…

    Jammer dat je gisteren niet op het tornooi van SKOG was.

  3. Wist ik niet. Eén van de initiatiefnemers heeft het gisteren verteld tijdens de prijsuitreiking.
    In Brussel werden, net als in Brugge (Brugse Meesters), Knokke (Open), Gent (Open), Aalst (Ajuinentornooi) en Leuven (Open), de ratingprijzen gedeeld dus da’s interessanter. Jammer genoeg miste ik de eerste ronde (mijn eerste slechte ervaring met GPS) en speelde ik belabberd. Toch waren er ook naturaprijzen voor de niet-geldwinnaars ; in mijn geval een kinderpetanquespel voor mijn zoontje (waarmee intussen al een deuk in de houten livingvloer werd gegooid).

  4. Gert in het Open van Gent en Brasschaat worden ook de rating prijzen niet gedeeld enkel de hoofdprijzen persoonlijk vind ik dat ook niet zo goed

  5. 25 000 euro voor de eerste Belgische Gm geboren na 1/1/2000. Omdat ze weten hoe moeilijk die titel te behalen is loven ze uiteraard al enkele duizende euro’s uit voor diezelfde categorie spelers als die het maar tot fm of im zouden schoppen. Ben ik blij dat die organisatie over een ethisch charter beschikt.
    1 aprilgrap?

  6. Hebben ze die centjes eigenlijk al werkelijk in hun bezit ? Lees: de gesprekken met de sponsors zijn nog lopende …

  7. Dat de ratingprijzen in het Open van Gent worden gedeeld is me gisteren gezegd ; om het zeker te weten heb ik nu een mail gestuurd. Het is gewoon erg dat de toppers wel de luxe hebben om wel of niet in te gaan op een remiseaanbod en de ratingspelers niet ; ze hoeven enkel maar de werkelijk behaalde punten te bekijken. Dus in vele gevallen (zelfs alle gevallen indien alle partijen al zijn afgelopen) kunnen zij weten of een remise volstaat of niet voor een mooie geldprijs. Deze luxe is echter de kleine(re) garnalen niet gegund ; tijdens het Brasschaat Open heb ik echt geen tijd om met een kwartier op de klok de resultaten van alle tegenstanders van mezelf en mijn concurrenten te gaan checken. I rest my case.

  8. Gert, 1 conclusie: zo snel mogelijk een grote garnaal worden, dan heb je wel de luxe om die laatste ronde snel een remise te nemen.

  9. Gert

    bekijk ons tornooi. 3e prijs bij de – 2000 was 25 euro en daar komen 6 man voor in aanmerking als je deelt. Allemaal spelers die gewoon op niveau gespeeld hebben met hun 4.5. In hoever is dat nog een “mooie” geldprijs? In hoever hebben die 6 spelers “goed” gespeeld?
    Bij kleine bedragen is de sop de kool gewoon niet waard om te liggen delen, splitsen, dat rekenwerk en die papierverspilling in de vorm van enveloppes.

    Je rekenwerk is trouwens ook eenvoudig op te lossen. Voor de laatste ronde gewoon de tpr’s van je directe concurrenten bekijken en je weet direct hoe laat het is.
    hogere tpr is doorgaans hogere weerstand.

  10. Zie, dat is nu eens gesproken door een échte arbiter! Ik geef de voorkeur aan de speler in mijn ratingcategorie die meer scheidingspunten heeft dan ik om de volledige geldsom in ontvangst te nemen. Als je zo’n € 25 inderdaad moet gaan splitsen onder enkele mensen, schiet er niets meer van over, zelfs niet voldoende om je inschrijvingsgeld te recupereren. Stel je voor dat ze dat zouden moeten doen voor elke ratingprijs … Dat hadden we ons geld de dag nadien nog niet. En trouwens, van schaken ga je toch niet rijk worden, tenzij je natuurlijk zo’n grote garnaal bent.

  11. OK, mijn cijfervoorbeeld dan (en al een paar keer meegemaakt). Als je bv. met vier man gelijke punten hebt maar jij hebt de laagste Bucholz van die 4, mis je dus 100 + 50 + 25 / 4 = 43,75 eur. Ik vind dat een heel mooie prijs en je stuurt vier ipv drie man met een goed gevoel naar huis. Trouwens, voor 7.5 eur wacht ik ook ; je kan er nog vier pinten of drie trappisten mee kopen.

  12. Wie meerdere toernooien speelt zal, statistisch gezien, evenveel prijzengeld krijgen wanneer de ratingprijzen gedeeld worden als wanneer dat niet zo is.

  13. Klopt. Maar de gevoelswaarde is minder eenvoudig meetbaar. Trouwens kan je in die optiek vanaf volgend jaar beslissen om de hoofdprijzen ook te verdelen volgens Bucholz.

  14. statistiek is statistiek
    mijn gevoelswaarde ligt bij sportiviteit, het schaakspel en bij SKOG

  15. Voor de meeste onder ons blijft het nog altijd een hobby als je echt houd van het spel dan zijn prijzen bijzaak ! Heel lang geleden waren het bijna altijd bekers of een doos koekjes Soms denk ikzelf dat prijzen het schaakspel kapot maken ! Nu krijg je situaties zeker in het open van Gent dat de laatste ronde niet meer gespeeld word maar verkocht word ! en dat is ook zeker bij hoofdprijzen meestal het geval!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *