Borgerhout is de uitgesproken favoriet om reeks 4B te winnen. We wisten dus dat dit een moeilijke match ging worden. Tobias was als eerste klaar op bord 1. Wit had in de Grünfeld een zeldzame variant gespeeld om de theorie uit de weg te gaan, maar bereikte vanuit de opening niets. Na ruil van veel materiaal werd remise overeengekomen.

Op bord 3 had Reda zijn tegenstander verrast in een Franse opening. Zwart stond op een bepaald moment beter, maar werkte zichzelf in moeilijkheden door te proberen stukruil uit de weg te gaan. Hierbij overzag hij een manoeuvre van de tegenstander waardoor zijn stelling instortte. Op twee ging even later ook Sebastiaan voor de bijl (tegen Tony) in een zware stukken eindspel.

Op het vierde bord had invaller-van-het-laatste-moment Bart een erg complex middenspel op het bord gekregen. Hij zette met wit een aanval op op de konigsvleugel terwijl zwart langs de a-lijn kon binnenvallen. In een stelling met nog wederzijdse mogelijkheden werd remise overeengekomen.

Uiteindelijk dus 3–1. Een logische maar eervolle nederlaag tegen een te sterke tegenstander.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *