Volle bak

Avatar foto

DoorJan T'Sas

dec 6, 2023 436 views

Na enkele weken waarin vooral het weer het niet bepaald leuk maakte om naar onze club af te zakken, werden er deze week opnieuw heel wat partijen gespeeld. In het clubkampioenschap leverde dat het volgende op:

Reeks 1: Met wat vertraging is Daniel aan zijn inhaalbeweging in het klassement begonnen. Hij won zonder discussie van Michel en heeft nu 5/7. Jan brak dan weer zijn tanden stuk op de verdediging van Wouter. Hij won wel een pion, maar het vereiste Carlsen-achtige techniek om daar een winstplan voor te verzinnen. Remise dus. De spannendste partij van de avond was wel die tussen Herman en Pascal. Zwart, Pascal, leek heel lang minder te staan, maar manoeuvreerde zich op de duur wel naar een beter dubbele-toreneindspel met elk drie pionnen op de koningsvleugel en daarnaast ook elk een vrijpion. Een toreneindspel moet je altijd zo actief mogelijk spelen en dat deed Pascal ook, tot de winst binnen was. Opnieuw een net-niet voor Herman dus die op basis van zijn spel zeker al enkele halfjes verdiend had. Niet versagen! In de rangschikking staat Jan voorlopig met 7/10 aan kop, maar hij incasseerde wel al drie verliespunten, tegen twee voor Daniel en één voor Dries. Voor de clubkampioen van vorig jaar zal het moeilijk worden om zijn titel te verlengen, maar natuurlijk moeten er nog veel partijen gespeeld worden.

Reeks 2: Wilde Lucas zijn kansen op de titel in tweede gaaf houden (Patrik speelde niet), dan moest er uiteraard gewonnen worden. Geen evidentie tegen een ervaren rot als Ronny, maar na lang aandringen in een eindspel met de zware stukken en een beter beschermde koning dan die van zijn tegenstander, lukt het toch. Nog in deze reeks won Sebastiaan van Paul. Aan de kop van de rangschikking verandert er niets. Patrik behoudt een punt voorsprong op Lucas die een partij minder gespeeld heeft.

Reeks 3: De drie partijen die in deze reeks werden gespeeld (Enrique-Bart, Carlo-Gert en Patrick-Guy) eindigden allemaal in remise. Patrick blijft daardoor met goede titelkansen aan de leiding. Opvallend is wel dat de hele reeks wat meer samenkomt, d.w.z. tussen de leider en de laatste in de stand bedraagt het verschil maar vierpunten.

Reeks 4: Heidi is nog niet van plan de titel in deze reeks zomaar cadeau te doen aan Alejandro. Ze won van Ghislain en nestelt zich met 6/9 op de tweede plaats. Drie verliespunten geeft nog altijd uitzicht op een inhaalmanoeuver naar de top, maar zoals men wel weet in de sport: de weg naar de top is lang en lastig. En tenzij Alejandro zich laat verraden door de zenuwen, blijft hij met 9,5/13 de titelfavoriet. Nog in deze reeks gunden Tom en Rudi elkaar elk een halfje.

Reeks 5A: In deze reeks was het uitkijken naar de strijd tussen Philip, leider in het klassement, en Lars, schaduwfavoriet wegens tot nu toe een feilloos parcours. Helaas zagen we niets van deze partij, geen idee dus hoe die verlopen is, maar Philip trok aan het langste eind en verstevigt zijn leidersplaats. Ook in de andere drie partijen viel een beslissing, geen remises hier. Yannick versloeg Ria, Robbe won van Marc en Hugo pakte een punt tegen Patrick.

Reeks 5B: Zonder te spelen deed Robin deze week een goede zaak in het klassement. Zijn twee voornaamste concurrenten verloren namelijk. Maxim, die tot nu toe amper één punt had afgegeven, moest het afleggen tegen Frank. Frank miste vorige week de kans om Robin de dame en dus ook de zege te ontfutselen, maar deze keer was de winst wel voor hem. Tegelijk verloor Ivo, de tweede in de stand, van Jelle, waardoor hij nu drie verliespunten telt. En ook in deze reeks bleven de remises achterwege. Jimlee won van Joeri, Freddy verloor van Valentyn en Bert versloeg Cederic. Als gevolg van dit alles vinden we in de stand drie spelers met twee verliespunten: Robin, Maxim en Bert. Er kan nog veel gebeuren.

Een reactie op “Volle bak”
  1. De partij tussen Philip en mezelf was een 3.5 uur durend spektakel van constant aanvallen-is-beter-dan-verdedigen. Ik beging een kleine onnauwkeurigheid in de opening en liep daarna net iets te veel achter de feiten aan om een vuist te kunnen maken. Dat lukte Philip echter lange tijd ook niet helemaal. Mijn remise-aanboden werden echter wel geweigerd, en dat bleek terecht: aan het einde van het spel niet kon ik voorkomen dat er gepromoveerd werd en Philip was de terechte winnaar.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *