We ontvingen de buren uit Deurne en bij aankomst voelde ik de bui reeds hangen, dit is gemiddeld 150 à 200 elo verschil, in ons nadeel wel te verstaan. Een winstpunt op 4 en een gesprokkeld remiesje op een ander bord maken het schaakleven draaglijk maar dat bleek na half vijf, vijf uur niet overdraagbaar naar de koele cijfertjes toe. Invaller Guy op 3 kon tegen Marc Moors the rock niet optornen en verloor, niet getreurd, er gebeuren nog wel meer normale dingen in de schaakcompetities. Herman lag al iets moeilijker, op 1. Die stelling zag er nogal remiseachtig uit met ongelijke lopers maar wel nog met een toren, zodanig dat zwart binnen kwam, en skog 2 het nakijken gaf. Ik had op 3 een partij tegen Fernand die ik 60 jaar geleden al in de schaakclub van SK Deurne tegenkwam, echt waar, ik ben daar toen 10 jaar lid geweest, ik heb nooit van hem kunnen winnen. Nu ook dus niet, hoewel de remisemarge steeds dichtbij jongleerde en de partij de 50 zetten overschreed. Ons 4e bord restte alleen nog de eer te redden maar zelfs die kelk moest worden geledigd. In een volgens de aanwezige kiebitzers stond Maarten glad gewonnen (stuk voor) in hoge tijdnood, en blunderde. Of iets in die aard, ik heb het niet zien gebeuren, was nog in een houtgreep bezig onderuit Fernand’s klem te geraken en zag met afgrijzen dat onze dierbare skog 2 het toneel werd van een slachting à la Catharossa met een uitslag waarbij de eerstkomende decennia slechts beschaamd met een hoody doorheen de chique Deurnese straten kan worden gemanoevreerd. Van de overige ploegen van onze dierbare club worden we ook niet vrolijk, een enkele junior Peeters te buiten gelaten.
Een troost is dat we deze ontmoeting niet moesten winnen om een dreigende degradatie te vermijden. De 3 laatste ronden spelen we tegen ploegen die voor het begin van deze ontmoeting achter ons staan.
Als we daar niet voldoende tegen scoren, zijn we het niet waard om in 4e afdeling te blijven rondhangen en elk jaar met veel hangen en wurgen de dans te ontspringen. Simpel. Zondag naar Mol, dan op 24 april tegen Turnhout en op 1 mei tegen Leuven. Inkom 250 euro voor het totaalpakket, drank inbegrepen. Na vandaag zijn we bereid 10% korting te geven.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *