Een korte inhaalronde in het clubkampioenschap en dat wil zeggen dat iedereen goed is bijgewerkt. In reeks 2 won Jan V de belangrijke match tegen Andrej, en komt daardoor vervaarlijk dicht in de buurt van Nikolaas. Spannend…
In reeks 3 nam Paul H de maat van Gert en in reeks 4 deelden Bart en Steven het punt.

De rechte lijn naar het einde van het clubkampioenschap is ondertussen ingezet. Onthou dat de partijen van de laatste ronde niet kunnen worden uitgesteld. Weet je nu al dat je dan niet kan spelen, of wil je gewoon op veilig spelen, dan kan je altijd met je tegenstander en de toernooileider afspreken om je partij eerder te spelen.

5 reactie op “Kalme inhaalronde”
  1. Is aangepast Ricky. De Liga heeft inderdaad besloten een gemeenschappelijke laatste ronde te spelen.

  2. Ik kreeg na mijn partij tegen Andrej de reactie (niet van Andrej zelf) : ge hebt alleen gewonnen omdat hij (Andrej) ‘vergeten’ is uw ‘oude’ opening te weerleggen. Een veel voorkomende reactie , als ge nog speelt volgens de ‘oude’ boekskes van Max Euwe. Maar veel van deze ‘oude’ openingen zijn niet weerlegd, ze zijn alleen niet meer in de mode. En dus denken dat die ‘oude’ openingen verkeerd zouden zijn is niet juist , en zelfs gevaarlijk als ge met dat idee een partij aanvat…maar ik wil altijd bijleren natuurlijk…ik denk dat veel van die theorie goed is voor Daniel en zo , maar op ons niveau niet zo van belang is … graag reactie …

  3. Ik meen mij te herinneren dat in uw partij tegen Dockx in het Liga kampioenschap hij toch wel een weerlegging had van één van de “oude” varianten van de draak. Wat niet wil zeggen dat in andere varianten misschien de oude theorie nog steeds van toepassing is. Ik denk dat het van de concrete variant afhangt of de theorie uit de tijd van Euwe nog up to date is.

  4. Je moet het goed bijhouden. Een zogenaamde weerlegging kan op zijn beurt weerlegd zijn voor je het weet. Denk maar aan de Siberische variant in het Morragambiet. Ik heb verschillende partijen gespeeld waarbij zwart dacht mij liggen te hebben met die variant, tot ik de weerlegging speelde… Wel leuk, natuurlijk 🙂 Als je een scherpe opening of een gambiet speelt, moet je toch wel bij zijn, vind ik.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *