Er viel weer heel wat te beleven dinsdagavond. In de hoogste reeks speelden Frank en Guy een korte remise. Daardoor kon Pascal mits winst tegen Roger de titel binnenrijven. Dat zag er ook lang zo naar uit, maar Roger verdedigde het mindere toreneindspel secuur, waardoor Pascal zich toch tevreden moest stellen met remise. In de stand leidt Pascal, die alle partijen al afwerkte, maar zowel Frank S als Stijn kunnen nog langszij komen. En dan wordt het Sonnenborn-Berger-puntjes tellen…_LEESMEER_

Verrassing in reeks 2, waar Lino roet in het eten gooit van leider Nikolaas. Jan V lijkt nu de beste papieren te hebben, al heeft die nog wel wat partijen in te halen, waaronder de laatste ronde tegen Nikolaas. Een andere opmerkelijke partij was die tussen Carlo en Herman. In een stelling met duidelijk materiaal- en ruimteoverwicht, kiest Carlo ervoor net geen 3 keer dezelfde stelling  op bord te zetten, om zo de tijdsdruk te verlagen. Maar in de reconstructie bleek ‘net niet’ ‘net wel’ en dat had Herman goed opgemerkt. Overigens goed om te weten: je mag remise door herhaling van zetten maar op één manier claimen, en dat is door vóór dat je de betreffende zet uitvoert, deze zet te noteren, de klok stil te zetten en er de toernooileider of scheidsrechter bij te roepen en hem te melden dat je de zet gaat uitvoeren waardoor drie maal dezelfde stelling ontstaat. Weinigen die dat weten, en ook gebeurde het technisch gezien foutief.
Andrej versloeg Wim, die enkele weken geleden nog meespeelde voor de titel, maar nu teruggezakt is tot 50%.

In de derde reeks is het dan toch gebeurd: Richard N speelde in een lange strijd remise tegen Jef, en verzekerde zich daarmee tot reekskampioen. Proficiat Richard!

Remises troef in reeks 4. Na wat rekenwerk zien we dat Peter is uitgeteld voor de titelstrijd. Oleg en Paul B zullen in de onderlinge match in de laatste ronde het pleit moeten beslechten, al kan zelfs Richard B daar misschien nog een stokje voor steken. Spanning verzekerd tot het einde.

In deze vierde reeks mogen ze volgend seizoen alvast rekening houden met de kampioen van reeks 5, Dries. Dries won in een lange partij van Rudi en is met zijn 9,5/10 ongenaakbaar geworden voor de concurrentie. Proficiat Dries!

Opmerkelijke vaststelling trouwens: meer dan de helft van de partijen eindigden in een puntendeling.

3 reactie op “Richard N en Dries reekskampioen!”
  1. Frank en Stijn moeten nog wel tegen elkaar en beide moeten al hun partijen winnen om langzij te komen.
    PS ik was trouwens niet tevreden met mijn remise.Verknoeide het eindspel volledig.

  2. 24 februari en het clubkampioenschap zit er voor sommigen al op. ’t is godgeklaagd, we mogen wachten op het zomertornooi (het neventornooi lijkt te veel op het individueel ligakampioenschap), maar eigenlijk vriest het ’s nachts nog, dus dat is nog niet voor meteen. Wat nu?

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *