Ligakampioenschap

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

feb 10, 2009 210 views

Lang geleden dat we berichtten uit Burcht, waar 5 Skoggers deelnemen aan het individuele ligakampioenschap. Zondag werd de zevende rond gespeeld, waarin enkel Frank S en Kenneth konden winnen. De Skoggers vinden we halverwege de stand met Frank S en Jan V met 4 punten, de Verhulsten met 3,5 en Kenneth met 3.

5 reactie op “Ligakampioenschap”
 1. Wie gelooft dit tornooi nog ?

  Jan V krijgt met 4 op 7 (waaronder een forfait overwinning !) een bye, deze 8e ronde. Kenners weten wat dat betekent, dit is extreem belachelijk. Een Zwitsers tornooi met minder dan 20 deelnemers kan alleen maar frustrerend inwerken op alle deelnemers. Ofwel speel je Zwitsers, met voldoende mensen, bijv. meer dan vijftig, ofwel kap je de zaak in gesloten tornooien van 8, 9 of 10 deelnemers, elo-“gelijken”, geloof me dit is veel leuker.
  De Liga had dit tornooi nooit zo van start mogen laten gaan. Van de 17 deelnemers (!) spelen er dan nog 5 mee van onze club. In het allerslechtste geval hadden ze dan nog twee groepen van 9 moeten maken. Vast hangen aan Zwitsers is echt gewoon niet erg slim.

  Maar nog eens, als in de hele provincie Antwerpen zegge en schrijve 12 schakers bereid gevonden worden (buiten onze eigen Skoggers) om mee te dingen voor het eigen Liga-kampioenschap, schaf het dan maar gewoon af. Het is geen schande, het tornooi heeft een lange, mooie geschiedenis gehad, en gaat ter ziele, wat is daar mis mee.

  Het moet toch echt niet zo verschrikkelijk moeilijk zijn om dat in te zien ??

  CD

 2. Eerder dan het af te schaffen moet men zich eens bezinnen waarom er amper een club bereid gevonden werd om het tornooi te organizeren, en dan de nodige aanpassingen maken. Ik zie geen intrinsieke redenen waarom dit tornooi beter of slechter zou moeten zijn dan een ander, en vind het maar normaal dat een Liga minstens één zo’n tornooi organizeert.

  Ik heb altijd graag meegedaan aan het Individueel Ligakampioenschap als de faciliteiten enigszins treffelijk waren; doe dit in Brasschaat, in Deurne, in Schilde, in Mortsel, om er maar een paar te noemen, en ik doe mee; een laattijdige plaatsbepaling, die uiteindelijk resulteerde in een lokatie tussen kalkoenen en pompoenen, spreekt me echter hoegenaamd niet aan …

  En natuurlijk heeft 9 rondes Zwitsers geen zin bij een kleine opkomst; zolang er
  minder dan bvb 40 mensen zijn zou men beter met reeksen van 10 werken,
  en een volledige ronde spelen. Het staat alleen zo potsierlijk op de affiche:
  “9 rondes zwitsers tenzij er (weer) weinig volk komt, dan gesloten reeksen van 10”.

 3. Op de laatste BAV van de Liga Antwerpen is dit al reeds aangekaart, en er werd besloten een nieuw format uit te werken dat op de komende AV (april) wordt voorgesteld.

 4. ?? ik had verstaan dat het inhaalronde was

  in het vervolg best de kalender checken ipv mondelinge feedback

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *