Roger leek de opening tegen Maarten in de eerste halve finale van de Beker Adams wat mismeesterd te hebben want hij stond al snel een pion en kwalitieit achter en was gederocheerd. Roger kon vervolgens wel de stelling goed gesloten houden zodat het voor Maarten toch zoeken was naar voordeel in de stelling. Maar eens de doorgang via de b-lijn geforceerd werd, maakte Maarten het in stijl af. 

In de andere halve finale kregen we tussen Mart en (pbr)) een heel tactisch middenspel te zien. Langs beide kanten zat er een constante eeuwig-schaak-dreiginig te loeren wat in het voordeel van Mart zou zijn. Mart had het allemaal goed gezien en wikkelde af naar een ongelijke-lopers-eindspel. Omdat men geen ijzer met handen kan breken, eindigde de partij op remise.

De finale en troosting zullen volgende dinsdag in de kleine zaal worden gespeeld terwijl in de grote zaal Robert Schuermans beide partijen zal becommentariëren voor het publiek. Een niet te missen avond!

Finale: Jacobs, Maarten – Van Amerongen, Mart
Troosting: Broekmans, Patrik – Pincket, Roger

4 reactie op “Mart en Maarten naar finale!”
  1. Proficiat Maarten en Mart met de finaleplaats.
    Tweede finale op rij voor Mart. In voetbaltermen een echte cupfighter.
    Ik kijk alvast uit naar dinsdag.

  2. Mart,ik had met zwart op zet 30 …,D x Lc3 moeten spelen in plaats van 30…,Dh3.Na het logische vervolg 31.e6 had ik moeten vervolgen met 31…, Dc4 waarna na algemene afruil van pion en D en T op veld f7 , de partij voor mij gewonnen is.Dit zou mij een gewonnen stelling hebben opgeleverd terwijl daarentegen in de partij zelf gij na mijn slechte zet 30…,Dh3 31.c6 had kunnen spelen met een glad gewonnen stelling voor U.
    Je ziet,winst en verlies liggen dicht bij elkaar.

  3. Patrik met Stockfish ernaast is het zo eenvoudig he ! maar gelukkig zitten er mensen aan het bord en geen computers. !

  4. Dienstmededeling: Door ziekte zal Roger dinsdag niet kunnen spelen en vervangen worden door Lucy Loser Tony Peleman.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *