4 reactie op “Nils in Andorra”
  1. Typisch Zwitserse jojo-beweging als je naar de tegenstand kijkt: verliezen tegen 2500’ers, vervolgens punten scoren tegen zwakkere tegenstanders en een remise tegen iemand van 2300+. Nochtans 180 deelnemers. De loting moet duidelijk wat meezitten…

  2. Het kan niet altijd feest zijn, niet? Verliezen hoort er bij. Er werden hier ook geen versnelde paringen gedaan. Het tempo is Fischer: 1u30 en 30 sec per zet. Je moet daarenboven inderdaad ook wel geluk hebben bij de paringen: de 2433 en 2505 die Nils tegen had waren ook nog jong: 19 en 23.

  3. Ze hebben blijkbaar nog rekening gehouden met de oude elo van Nils (2150), terwijl de nieuwe elo van Tanghy er wel juist vermeld staat.

  4. Ze gebruiken de FIDE elo en die klopt (nog) wel. Nils eindigt met 5,5 op 9 en een TPR van 2217. Resultaat van het jojo-effect en omdat men blijft paren volgens elo en niet volgens weerstand.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *