Er waren weer enkele beschikbare redenen om niet te komen schaken dinsdag: zalig terrasjesweer en Rode Duivels die uit het dal lijken te kruipen. Desondanks werden heel wat spelers opgeroepen om een belangrijke partij te komen spelen._LEESMEER_

In de hoogste afdeling had Pascal het niet onder de markt tegen een actieve dame van Roger. Pascal counterde echter door zelf zijn dame sterk te activeren. Roger kwam een pion achter maar Pascal bleef wel met een zwakke achtergebleven pion zitten. Pascal kwam dan nog eens in stevige tijdnood (nog 10 zetten in 2 minuten), maar het was Roger die vervolgens een matcombinatie miste. Daarmee is Pascal meteen kampioen van het clubkampioenschap. Proficiat aan mezelf!
Jan kon meteen alle kampioenendromen opbergen, maar speelde wel een uitstekende match tegen Richard die de druk niet kon houden. Jan is dus met voorsprong tweede, maar voor plaats 3 wordt het nog spannend. Nikolaas deelde de punten met Patrik, zodat beiden nog kans maken op een podiumplaats.

Ook in tweede afdeling is de beslissing gevallen. Wout mepte Carlo van het bord en toonde daarmee aan dat hij terecht kampioen is van de tweede afdeling. Knap werk, Wout. Proficiat!
Frank versloeg Herman, en Guy nam de maat van Dries. Frank staat daarmee tweede maar kan nog bijgehaald worden door Dries.

Ook topmatchen waren er in reeks III: Jef versloeg Kenneth en Alejandro en Gert speelden remise. Jef staat in het klassement een halfje voor op Gert en beiden spelen in hun laatste partij tegen mekaar! Spanning verzekerd!

In 4b won Rudi van Luc. Rudi kan daardoor in de laatste ronde Jan nog bedreigen.

8 reactie op “Pascal (R1) en Wout (R2) kampioen!”
 1. Zeg, had Roger jou kunnen matten of heb jij hem mat gezet? Ik denk het laatste maar ben niet zeker.
  Alleszins, proficiat Pascal.
  Ook mijn felicitaties aan Wout.
  Ik had gisteren (weer eens) een plusremise. Bijna meteen aanvaardde ik het voorstel van Alejandro want winnen moet ik sowieso van Jef op de laatste speeldag wegens dat dekselse scheidingssysteem.

 2. Pascal, een proficiat aan jezelf is zeker niet overdreven! Bij deze ook van mij felicitaties aan de nieuwe clubkampioen en de overige reekskampioenen.
  Het is nu nog wachten op de ontknoping in de 3de reeks. Trouwens Gert, je zal sowieso moeten winnen van Jef om als eerste in je reeks te eindigen (remise is niet genoeg), dus ik zie niet in waarom het de schuld is van dat “dekselse scheidingssysteem”.

 3. Tuurlijk moet ik winnen van Jef wil ik kampioen worden; Maar dat moest ik ook als ik gisteren zou hebben gewonnen van Alejandro. Dus nam ik geen risico en nam ik met pion meer het voorstel aan.

 4. mepte carlo van het bord? Er was nog maar 1 pion geruild.
  Maar positioneel stond ik gewoon te dominant en de daarbij horende tactische dreigingen.

 5. @Wout: zo voelde Carlo het toch ongeveer aan, begreep ik.
  @Gert: inderdaad, Roger overzag een (niet zo moeilijke) mat in 2 die ik kon uitvoeren.
  @allen: ik kijk al uit naar de simultaan!

 6. Schitterend Pascal, met zo weinig tijd is het niet evident om een matnet op te zetten. Ik ben er in ieder geval slecht in. Daardoor probeer ik te vermijden dat ik in tijdnood raak. Zenuwen verlammen mij. Behalve wanneer het een kristalheldere stelling is.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *