Piet Arras

Avatar foto

DoorCarlo Doossche

dec 2, 2013 343 views

Gisteren tijdens de interclubontmoeting tegen Lier vernam ik van Pierre Guldentops dat zijn beste kameraad Piet Arras zeer onlangs schielijk is overleden.

Piet was 71 jaar, en een rasechte Lierenaar.  Hij speelde – samen met Pierre – gedurende 21 jaar in de Oude God en menig skogger zal zich Pierre nog herinneren als de compromisloze schaker die niet liever deed dan hakken op de stelling van de tegenstrever tot die boog of barstte._LEESMEER_  En het liefst van al nog met een glaasje pils bij de hand.
Dat laatste was er al tien jaar niet meer bij, overigens.

Piet speelde nooit interclub, ik vermoed dat hij daarover een deal met zijn madame had. Maar toen Pierre van Skog naar Noorderwijk uitweek volgde Piet hem, en speelde daar ’s vrijdags clubkampioenschap. 

Omdat zo vele oudere skoggers Piet goed gekend hebben, hou ik er aan om hem hierbij toch even te gedenken, ook al is het dan al lang geleden dat hij bij ons nog was aangesloten.
Moge hij rusten in vrede.

4 reactie op “Piet Arras”
  1. Het leven staat niet stil. Ik herinner me Piet Arras nog heel goed. Houwdegen, blitzer, de enige schaker die Karpov bij mijn weten een ‘saaie houtschuiver’ durfde te noemen en – “blijf van die stukken af!” – iemand die graag partijen analyseerde met de handen op de rug. Ik kan me inderdaad ook niet herinneren dat Piet ooit IC heeft gespeeld. Maar een flamboyante aanwezigheid in onze club was hij alleszins.

  2. Ik herinner me ook zijn maandelijkse rubriek in De Schakel, waarin hij een partij besprak die steevast eindigde met ‘En wit/zwart gaf sportief op’.

  3. Ik heb in de beginjaren van het decennium 1990-2000 tweemaal interclub gespeeld tegen Piet Arras.(ik speelde toen voor SK Paroza Berchem.)Alain Talon heeft overigens ook tegen hem gespeeld. Patrik B.

  4. Piet speelde vroeger met wit altijd e4 c5 d4 cd c3 ik bereide tegen hem een een variant voor die hij niet kende ! Ik won toen in 12 zetten het is trouwens mede die partij dat oa Jan en Pascal hard zijn gaan studeren op mijn variant om het toch nog te kunnen spelen met wit ! Rust in vrede piet en bedankt voor de leuke avonden en varianten die je ons toen leerde !!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *