19 reactie op “Schrijf u in voor de Beker Adams”
 1. Neen, partijen voor de Beker Adams tellen nooit mee voor elo. Is dat goed of slechts nieuws?

 2. Pascal , ik zou graag willen inschrijven , maar alleen als er al minstens 5 inschrijvingen zijn en de partijen die langer dan 15 minuten duren meetellen voor Elo. By the way , reeds de top-affiche gezien voor de laatste ronde van het Liga kampioenschap ? Spannend wordt dat !!!!!

 3. Ja, de spanning voor de eerste plaatsen is natuurlijk verdwenen, er zijn nu eenmaal teveel rondes voor te weinig spelers. Maar wie de eerste SKOGger wordt moet nog worden uitgemaakt…

 4. Ikzelf ben er ook voorstander van om de beker partijen te laten meetellen voor ELO’s. Een mogelijkheid zou ook zijn om voor elke partij de spelers zelf te laten beslissen of het meetelt, zoals bij het neventoernooi. Op 2/4 is er nog een bestuursvergadering, waar ik dit ga voorstellen.

 5. is de regel “hoogste ELO moet winnen om door te gaan” compatibel met ELO verwerking?

 6. 2 x meer deelnemers als het voor Elo is? Nu doet al ruim driekwart mee, dat klopt dus van geen kanten. En als dat zo belangrijk is, waarom speelt dan niet iedereen neventoernooi voor Elo?

 7. @ Luc & Pascal. Ik denk dat een wedstrijdreglement niet mag worden verward met de Elo-regelgeving. Verzoenbaarheid is hier m.i. dan ook niet aan de orde. Welk objectief criterium zou je in de beker anders kunnen hanteren zonder in oeverloze discussies te vervallen?

 8. Jan,

  ik heb geen commentaar op het bekerreglement.

  Mijn bedenking is dat de regel “hoogste ELO moet winnen om door te gaan” enigszins in strijd is met het doel van een normale partij die eventueel voor ELO meetelt, en waar men de beste score uit de brand wil halen, t.t.z. winnen wat gewonnen kan worden, en remise halen als er niet meer inzit. Een partij die met andere doelstellingen en dus andere strategie wordt opgezet kan beter niet (misschien: mag niet) ELO-verwerkt worden.

  Mijn suggestie is dus: de vraag aan de betrokkenen (willen de spelers dit echt wel) en aan de schaakauthoriteiten voorleggen (Liga, VSF, bond, FIDE), zowel de absolute vraag (kan het uberhaupt), als de gekwalificeerde (met voorafgaand akkoord van beide spelers).

 9. woopie denkt :

  waarom mensen denken oplossingen vinden op forum

  woopie weet :

  face-to-face praten is efficiënter

  dat denkt woopie

 10. Ikke denken woopie is beetje raar, face to face praten is op forum. Oplossing elo plus of elo min in beker ikke niet mee.

 11. @Luc OK, begrepen. De Elo-regel in de beker is inderdaad moeilijk te verzoenen met de idee die partijen voor Elo te laten meetellen. Je gaat noodgedwongen anders spelen. En vaak spectaculairder, dat wel.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *