Gisteren is de langverwachte match tussen Topalov en Kampsky gestart. Inzet is een plaatsje aan het bord tegenover Anand. De winnaar van die match mag zich wereldkampioen spelen. Topalov is favoriet maar in de eerste partij liet Kamsky zich al van zijn beste kant zien. Wie denk jij dat wint? Antwoorden kan in de linkermarge.
Een opmerkelijk resultaat was er in de vorige poll. Alhoewel in de wandelgangen soms het tegenovergestelde te horen valt, hecht maar liefst 89% van de Skoggers veel of toch min of meer waarde aan de soms vermaledijde elopunten.

5 reactie op “Elo’s zijn belangrijk voor Skoggers”
 1. “hecht maar liefst 89% van de Skoggers veel of toch min of meer waarde aan de soms vermaledijde elopunten”.

  ja natuurlijk, minstens al omwille van de gevolgen: ze zijn doorslaggevend in de reeksindeling van het clubkampioenschap, ze spelen mee in de ploegvorming voor interclub, en ze bepalen de initiele paringen voor Zwitserse tornooien zoals het Open van Brasschaat.

  “Antwoorden kan in de linkermarge”
  Fermat heeft het al gezegd, de linkermarge is te klein om de ganse redenering te bevatten.

 2. Elo is het beste objectieve criterium dat je kan hanteren, ook al is het onvolkomen. Het aantal geconsumeerde pinten aan de toog is anders wel een goede tweede.

 3. Waarom hebben wij als mensen toch de drang om alles te willen kwantificeren en kwalificeren. Je kan even goed zwitserse tornooien “at random” laten starten; de besten komen sowieso naar boven als je voldoende ronden speelt. Heeft is sé niks met die elopunten te maken.
  Zelfde met ploegopstelling: het zou misschien wel tactisch kunnen zijn om eens op een andere manier ploegen op te stellen…

 4. “Waarom hebben wij als mensen toch de drang om alles te willen kwantificeren en kwalificeren.”

  Self-esteem à la Starbucks ?

  Toch tenminste nog één kans om de beste te zijn !

 5. In de interclub valt over een alternatieve opstelling wel wat te regelen; dat doen we trouwens nu al. Als je bv. een ploeg hebt van vier spelers die allemaal binnen de 100 punten bij elkaar staan, kan men binnen die ploeg voor we inschrijven overleggen wie op welk bord wilt zitten. Misschien iets voor volgend seizoen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *