SKOG 2 kampioen!

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

mrt 20, 2023 677 views

Nadat we al een heel seizoen de hete adem van Midden-Limburg onze nek voelden, was het gisteren eindelijk tijd voor de grote clash tussen de nummers 1 en 2. Winst zou ons nu al de titel opleveren, bij gelijk spel bleven de kaarten zeer goed liggen maar bij verlies zou het nog wel eens spannend kunnen worden.

En daar gingen we dan met onze vaste opstelling: Nikolaas maakte er nog eens een echte Nikolaas-partij van: actieve opening, stukken op open lijnen, pionnen naar voor en op het juiste ogenblik in de zwarte stelling hakken. Hak, hak en 1-0. Ondanks deze overwinning begon het er toch penibel uit te zien voor de ploeg: Bart en Dries stonden minder en bij Pascal leek toen de remise al onafwendbaar.

Net toen Bart in het toreneindspel met een pion minder de remise in hand dacht te hebben (T + h-pion vs T + dubbele f-pion), miste hij zwarts voortzetting en moest opgeven. Dries en Pascal kregen de onmogelijke opdracht nog minstens een punt uit de brand te slepen.

Maar – warempel – dan stelde Dries’ tegenstander plots remise voor. De druk van Dries’ torens op de koning leken hem te gevaarlijk om verder te spelen. Dries nam het aanbod zonder aarzelen aan want hij besefte dat de verbonden vrijpionnen veel sterker waren dan de schijndreigingen van zijn torens. De tegenstander zou weliswaar nog wat werk hebben aan het correct doorschuiven van de vrijpionnen maar het kan niet anders dan dat dit op termijn zou verliezen. 1,5-1,5 dus.

Bij Pascal viel er dankzij die onverwachte remise een enorm gewicht van de schouders. Hij had al drie keer remise moeten weigeren in een potremise eindspel. Maar nu Dries klaar was, had Pascal na een halve dag zwoegen toch nog iets om te proberen. Hij kwam in een ongelijke lopereindspel met drie pionnen tegen 2 pionnen én een actievere koning. Genoeg om een vierde en vijfde remiseaanbod te weigeren maar eigenlijk nog steeds 0.00.

De zaal was ondertussen al een uur leeggelopen, toen wit voor een verkeerd verdedigingsplan koos. In plaats van niets te doen, opteerde hij voor een vleugelswitch van de koning met het idee om zijn loper te geven voor mijn gepromoveerde pion en dan op de andere vleugel de laatst overgebleven pionnen te ruilen. La3 stak echter een stokje in die plannen. Pascal won na 80 zetten.

SKOG 2 won dus met de niptste score, schudt daarmee de laatste concurrent van zich af en mag zich nu al reekskampioen noemen! *

Het was als ploegkapitein een genoegen om deel uit te maken van dit team. Bedankt Bart, Nikolaas, Dries en de invallers die steeds paraat stonden! We gaan de laatste 2 ronden proberen de kers op de taart te zetten met nog 2 overwinningen en de maximum score.

* Er is nog een theoretische kans dat dit niet lukt als we onze laatste 2 matchen met zeer zware cijfers verliezen en de concurrentie het tegenovergestelde doet

6 reactie op “SKOG 2 kampioen!”
  1. Proficiat,Pascal !
    Je voelt nu veel minder de adem van Midden-Limburg IN uw nek.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *