Even schetsen :  wij stonden op de 2e plaats met 2 matchpunten voorsprong op onze tegenstanders van vandaag, een jeugdploeg nota bene die reeds de pannen van het dak heeft gescoord.

Als je bedenkt dat die mannekes zowat 1250 elo gemiddeld hebben, kan dat bovendien wel eens een elobom worden als er niet voldoende gewonnen wordt.

Het begon heel slecht, met een verliespartij bij Benny op vier,  die een tussenschaak over het hoofd had gezien, wat hem een stuk kostte.  Benny speelde nog een uur door, volgde een verkeerd plan door met alles te ruilen de straat naar verlies wijd open te zetten.  Ik zette even later op drie de zaak gedeeltelijk recht door te winnen vanuit een Engelse opening 1.c4 e5 2.g3 Lc5   Zijn 12…,f7-f5 idee bekwam hem slecht nadat mijn stukken de koningsvleugel hadden veroverd via 13.f2-f4   Jan V opende Siciliaans en zag tot zijn genoegen dat wit zijn d pion op d2 liet staan, waarbij veld d3 in handen kwam van de zwartspeler, de ontwikkeling van wit’s stukken daardoor belemmerde.  Twee pionnen voorsprong bleken voldoende.  Toen zette Gert op een de kers op de taart door ook bij hem de koningsvleugel te veroveren waarbij de witte dame dood en verderf zaaide.  

Ondertussen bleek dat leider 666 Luik nog maar eens met 2.5-1.5 won, de vierde keer al dit seizoen, met dank aan hun eerste bord, die gast met zijn 2000 elo.

Op 16 april spelen we uit bij 666. De eerste tegen de tweede.  Ons plan is heel simpel : Gert verliest, Jan en ik winnen en Benny speelt eeuwig schaak al of niet met een stuk minder.  Soms is schaakstrategie heel eenvoudig.

Een reactie op “SKOG 6 – Midden Limburg 4: 3-1”
  1. Degelijke overwinningen van Carlo D.en Jan V.
    Gert T. mocht zich gelukkig prijzen dat zijn tegenstander vanuit een glad gewonnen stelling de plank lelijk missloeg en zodanig hard op zijn eigen vingers klopte dat hij de partij nog verloor.
    Desondanks toch proficiat voor Gert,die met het aanvalsduo Dame en Loper van de witte velden mat afdwong.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *