We beginnen met het mindere nieuws: SKOG II verloor tegen Hoboken III ondanks een sterke zege van Andrej op bord 1.

Van de andere ploegen, niets dan goeds: SKOG IV en VI namen beiden de maat van Leuven waardoor ze respectievelijk tweede en eerste in hun reeks worden. Dat belooft!_LEESMEER_

De oneven ploegen trokken naar Westerlo waar ze 3x een versterkte ploeg troffen. Toch zorgde de Skoggers voor een onwaarschijnlijk resultaat: SKOG V deelde de punten, SKOG I won met het kleinste verschil en SKOG III liet de tegenstander zelfs achter met amper een schamel half puntje. Er waren enkele zeer tevreden ploegkapiteins waar te nemen…

Nog een extra pluim voor enkele individuuele Skoggers die de pannen van het dak aan het spelen zijn: Andrej en Benjamin behaalden al 4,5 Skog-punten. Hendrik doet het nog straffer: 5 op 5!
Uitslagen, standen en verslagen

6 reactie op “SKOG euforisch in Leuven en Westerlo”
  1. De laatste zin viel halfweg af om technische redenen. Er had moeten volgen :
    Wim, we rekenen op je. Het is geweten en bekend dat je in een schaakdipje zit. Geen nood, je slaat je er wel doorheen, dat overkomt ons allemaal al eens.

  2. Dat schaakdipje kan ik niet ontkennen, maar dat was zeker niet de reden om 2x verstek te laten. Familiale verplichtingen (zoals o.a. een sinterklaasfeest op het werk) doet je af en toe kiezen tussen familie en hobby, vandaar.
    Toch bedankt voor het hart onder de riem en proficiat aan onze ploeg! Als de kopman wordt vervangen, inspireert dat blijkbaar de hele ploeg!

  3. Het eindspel K+L vs. K+P+p blijkt inderdaad remise te zijn, volgens Nalimov. Wie het wil analyseren: de stelling was Kh5, La5 voor wit en Kd5, Pe5, b5 voor zwart

  4. @Tobias: we hebben er in de analysezaal naar gezocht en vonden het niet meteen. Maar allicht vroeger in de stelling (pion stond al op de 5de rij)?

  5. Als Nalimov zegt dat het remise is dan is dat zo, maar daarom is het nog niet gemakkelijk…

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *