Afgelopen dinsdag 26 december organiseerde Jeugdclub Schaken Turnhout een traditioneel kersttoernooi. In een gezellige setting werd er in rapidtempo gestreden in 5 verschillende leeftijdscategorieën. Bij de volwassenen verschenen Skoggers Mark en Philip aan de aftrap.
Mark was er aanwezig met kinderen van zijn schoolschaakklas. (note: te trots om niet te vermelden dat een 5-jarige leerling de U8 reeks won)
Philip wilde er zijn rapidpeil al eens meten met het oog op aanstaande dinsdag 2 januari: etappe 2 van het SKOG rapidcriterium.
In de volwassenencategorie varieerde het niveau van gelegenheidsschakers (vaders van deelnemende kinderen) tot een voormalig Belgisch kampioen (onze clubvriend Robert Schuermans) en een klepper van 2200+. Philip veegde de andere “non-classées” van tafel; eigenlijk zoals we in het clubkampioenschap van hem gewoon zijn. In zijn laatste partij won hij zelfs van een ervaren speler, waardoor hij een respectabele 4 op 7 als eindtotaal noteerde.
Zonder echt uitschieters kwam Mark op hetzelfde puntentotaal. Daarmee presteerden de Skoggers het best in de ratingcategorie tot 1500. Het scheidingssysteem Vsch (weerstandspunten?) bepaalde dat de prijs naar Mark ging. Hij nam de envelop dankbaar in ontvangst en beloofde de opbrengst aan de toog van het Theatercafé met Philip te delen. Aan het eind van de dag dus blije Skog-gezichten in de cafetaria van het Sint Pietersinstituut (zie foto).
Wie daadwerkelijk de beste rapid-speler van de twee is? Dat komen we allicht aanstaande dinsdagavond te weten.
Skoggers op post voor het rapidcriterium! Tot dinsdag!

3 reactie op “Skoggers delen ratingprijs in Turnhout”
  1. Theo, een jongen in mijn schaakklas op school. Ik werk sinds september met hem en hij is al in stap 2 bezig. Maar eigenlijk heeft hij stap 1 praktisch zelf doorlopen, het is nu pas in stap 2 bij het onderdeel “uitschakelen verdediging / weglokken + hout” dat hij fouten maakt en dus hulp nodig heeft. Straf ventje. Iemand vertelde mij dat met 5 jaar in stap 2 op grootmeesterkoers is. Maar die koers laat zich volgens mij moeilijk voorspellen.
    Hoe dan ook een trotse meester ik 🙂
    http://jsturnhout.be/wp-content/uploads/2023/12/JST-Kersttornooi-2023-Reek-8.html

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *