Kerstdagen of geen kerstdagen, er werden ook deze week partijen gespeeld voor het clubkampioenschap.

We richten onze schijnwerpers eerst op Reeks 4 waar Alejandro nu wel heel dicht bij de titel is gekomen. In zijn laatste partij heeft hij aan een halfje genoeg om niet meer te kunnen ingehaald worden. Dat heeft hij te danken aan Tom die Heidi, Alejandro’s enige overblijvende concurrent voor de eerste plaats, versloeg. In theorie kunnen Heidi en Alejandro allebei nog wel uitkomen op 9,5/14, waarna scheidingspunten beslissen.

In Reeks 1 kon Dries mits winst tegen Jan een half punt voor Daniel blijven in de stand. Beiden maakten er een lange en moeilijke partij van waarin wit voortdurend het initiatief en ook meer ruimte had, maar de zwarte stelling vertoonde weinig of geen zwaktes en zwart verdedigde zich nauwkeurig. Pas in het toreneindspel werd remise overeengekomen. De slotstelling leek nog wel voordelig voor wit, maar de computer zag alleen maar potremise. Intussen overrompelde Daniel met wit Tony in de opening, wat hem een pluspion opleverde. Ergens moet het daarna zijn misgegaan, want zwart kreeg behoorlijk wat compensatie, zadelde wit met een slechte loper op en trok resoluut ten aanval. Pas in de late uurtjes slaagde Daniel erin alsnog in de winst binnen te rijven. In de stand blijft Jan voorlopig op kop, maar dan wel met drie partijen meer gespeeld en slechts een punt voorsprong op Dries en Daniel. Die twee spelen op 23 januari tegen elkaar. Allicht wordt dan beslist wie Jan zal opvolgen als clubkampioen.

In Reeks 2 liet Lucas geen steken vallen tegen Ronny. Daardoor blijft hij slechts een half punt achter op Patrik die deze week niet speelde.

Tot daar dit korte verslag. Volgende week starten we het nieuwe jaar met rapidschaak. Allen daarheen!

Een reactie op “Bijna is net niet”
  1. In theorie/mathematisch kunnen Tom en Wijnand ook nog kampioen spelen in reeks 4? Maar de eindwinnaar is eigenlijk al lang duidelijk, dat gaat Alejandro zijn.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *