De laatste partijen van ons belangrijkste clubtoernooi werden gisterenavond afgewerkt. Met een recordaantal van 61 deelnemers leek het een logistieke uitdaging te worden, maar het toernooi overtrof alle verwachtingen: heel weinig forfaits, geen incidenten en een atmosfeer van respect en sportiviteit.

Allereerst wil ik mijn oprechte dank uitspreken aan élke deelnemer. Het is niet vanzelfsprekend dat een toernooi van deze omvang (422 partijen!) zo vlot verloopt, en dat is vooral te danken aan jullie, de spelers. Het feit dat er zo weinig forfaits waren en dat het toernooi vrij bleef van incidenten, spreekt boekdelen over de kwaliteit en het karakter van onze club. Het maakt mijn werk als toernooileider in deze omstandigheden zeer goed beheersbaar.

Een ander hoogtepunt van het kampioenschap was de opkomst van veel nieuwe spelers. Het was inspirerend om te zien hoe zij zich niet alleen lieten opmerken door hun deelname, maar ook door hun prestaties in de verschillende reeksen. Hun enthousiasme en frisse benadering van het spel brachten een nieuwe dynamiek in het toernooi. Het is een plezier om zoveel nieuw talent te zien opbloeien binnen onze club.

Deze nieuwe spelers brachten vernieuwing en verrassende wendingen in de competitie, wat de ervaring voor iedereen verrijkte. Het is duidelijk dat de toekomst van onze schaakclub er rooskleurig uitziet met zoveel nieuw en opkomend talent dat zich aandient. Met de nieuwe elorangschikking in het achterhoofd, belooft het volgende seizoen in vele reeksen nog meer een mooie mix te worden van anciens met tonnen ervaring en nieuwkomers met frisse blik op het spel.

Tenslotte wil ik graag ook de prijswinnaars van het toernooi feliciteren. Zij zullen tijdens de Algemene Vergadering nog in de bloemetjes worden gezet, maar hier alvast een overzicht:

Reeks 1: 1. Daniel Sadkowski – 2.Dries Hautekiet
Reeks 2: 1. Lucas De Clerck – 2. Patrik Broekmans
Reeks 3: 1. Patrick Weyn – 2. Jos Boers
Reeks 4: 1. Alejandro Elizalde – 2. Tom Coenen
Reeks 5a: 1. Philip Brughmans – 2. Nick Van Goethem
Reeks 5b: 1. Maxim Meljado – 2. Bert Peeters

Ik kijk nu al uit naar ons volgende clubkampioenschap en de vele spannende partijen die nog komen gaan. Blijf schaken, blijf leren, en bovenal, blijf genieten van het spel!

4 reactie op “Terugblik op het Clubkampioenschap: een toernooi vol engagement en talent”
  1. Proficiat Pascal! En super bedankt voor de gestroomlijnde organisatie. Chapeau!

  2. Bedankt Pascal, denk dat het veel tijd vergt om alles zo vlot te laten verlopen

  3. Perfecte organisatie Pascal! Knap ook dat de doelstelling van het bestuur om veel nieuwe spelers aan een ELO-ranking te helpen gehaald is.
    Heel benieuwd hoe de puzzel volgend seizoen zal komen te liggen en of we volledige Round Robin gaan spelen…

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *