Drie SKOG-ploegen (eigenlijk 2, nietwaar TSM?) waren druk in de weer in de Zilveren Toren. Daarom werden alleen in reeks I partijen ingehaald va het clubkampioenschap.
Andrej en Lino speelden remise. Richard hakte Patrik in de pan. Maar het was natuurlijk vooral uitkijken naar de topper tussen Jan en Pascal._LEESMEER_

Jan had zich prima voorbereid met een snelle a4 in een Scandinavische variant. Pascal moest de beste verdedigingszetten bovenhalen om er niet snel af te gaan en keek daardoor al snel aan tegen een serieuse tijdsachterstand.
Net op het moment dat Pascal dacht met Lxc2 er beter uit te komen, sloeg Jan toe met Lxg6, waarna b2xTa1D zou falen op een mooie matcombinatie. Pascal repliceerde daarop door zijn dame in te zetten. Jan overzag de complexiteit echter perfect, liet de dame voor wat ze was, en startte een onweerlegbare matcombinatie.
Mooie partij, hoog niveau, en vooral: terug een razendspannende titelstrijd!

3 reactie op “Titelstrijd terug open”
  1. TSM heeft zich ondertussen verontschuldigd en ze betreuren ten zeerste dat het Oude God 3 in de kou heeft laten staan. Dus bij deze ook gericht aan Ghislain, Frank, Johan en Rudi.

  2. Jammer dat de partij van Jan tegen Pascal niet voor de finale van de beker was ! Geweldige partij voor de zaal om commentaar op te geven door Robert !

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *