Tweede 4TT van start

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

aug 7, 2020 332 views
17 reactie op “Tweede 4TT van start”
 1. kan dat niet laten Jan het geeft dan van die ongewone stellingen al is dat in correspondentie heel gevaarlijk!

 2. ‘Het levert in ieder geval dikwijls mooie partijen op. En daar schaken we toch voor?

 3. Partij Jan-Gert na zet 16: vier lopers naast elkaar op de vierde rij. Kan me niet herinneren dat al ooit gezien te hebben!

 4. Wel kostelijk! Heb het ook nog nooit gezien (if my memory serves me well…), i.t.t. andere zeldzame natuurverschijnselen zoals een triplepion (niet te verwarren met tripelpion/trippelpion …).

 5. Zeker weten doen we dat niet, maar de site van chessgames noteert wel dat hij geboren is in 1941 en 79 jaar oud is. De vraag is alleen of dat “is” niet moet vervangen worden door “zou zijn, als hij nog leefde”. Enfin, er wordt alleszins niet gezegd dat hij overleden zou zijn. Zijn laatste officiële partijen speelde hij in 2012 en sindsdien is zijn ELO 2182.
  Hij staat ook nog altijd op de ledenlijst van KGSRL, dat doet toch veronderstellen dat hij nog onder de levenden is.

 6. Opletten Patrik met commentaar over spelers te geven of je hebt straks nog laster aan uw been ! Site oude god wordt ook gelezen door derde heb btw vorig jaar nog met Bernard gesproken in open van gent ben er dus zeker van dat hij nog onder de levende is … en is trouwens dank zei hem dat ik tegen Pascal e4 c6 d4 Pa6 speelde in de beker wat ik zag in mijn voorbereiding …

 7. Ik ben alvast 1 van de waarschijnlijk vele schakers die de buitensporig krankjorume opmerking van Broekmans moeten verdragen in een clubforum dat op die manier een ranzig smaakje krijgt. Ik ben er van overtuigd dat de auteur van dat forumpje dichter bij die geneesheren aanleunt dan schaker De Bruycker. Ik heb Bernard vroeger redelijk gekend, en vind nog steeds dat hij een van de geestigste schakers was die ik ooit ontmoet heb, zich steeds bewegende vlak in de buurt van een originele invalshoek met zachte ironie of een splijtende voorzet. Ik wens Bernard een zorgeloze, vredige oude dag, of wat dacht u.

 8. Alain,al wat ik hier aanhaalde stond in een artikel met als titel ´Interview Bernard De Bruycker ´,verschenen in ´Het beste uit 23 jaar Schaaknieuws ´.Ik citeerde hem gewoon,ik heb zelf niets uitgevonden of gefantaseerd.

 9. Carlo, proberen te vergeten. maar je hebt wel gelijk, voor iemand die deze prachtige site voor het eerst leest ., zou wel eens een totaal verkeerde indruk kunnen krijgen. ….en ja, Bernard was een erg origineel mens en schaker. ik heb er maar 1 keer slaag van gekregen , het was genoeg !

 10. Mijn openingen zijn in Correspondentie niet te spelen dat is duidelijk 🙂 kan er ook niet zoveel tijd insteken geen geduld voor en wat uiteraard wel mag ik beweeg de stukken niet ik doe dus of ik gewoon voor een bord zit en doe mijn zet dat is dan ook te merken want ik geef heel de tijd materiaal weg … bv tegen Michel heb ik Txb7 totaal niet zien aankomen wat niet zo moeilijk is zeker als je het op een bord bekijkt maar daar stond ik achteraf gezien met computer toch al hopeloos verloren . tegen Pascal met zwart deed ik op zeker moment h5 met idee of Lg4 of dame moet weg maar wit deed h3! en er was ook geen Lg4 wat mijn plan was Lg4 hxg maar wit geeft zijn dame ! en wint ! iedereen speelt hier veel te sterk voor mij

 11. Die variant 9.h3 Lxg4 10.hxg heb ik totaal niet gezien. De engine vertelt me dat die variant met het dame-offer een gelijke stelling oplevert.

 12. Dat er in onze poel geen computers worden gebruikt is vrij duidelijk als je achteraf de partijen door de computer laat bekijken dan zie je dat mooie partijen met offers enz dikwijls niet kloppen … vooral als je een idee van een video volgt en achteraf blijkt dat de video niet klopt . ik zie dus nu dat de variant die ze geven in mijn partij tegen Pascal niet klopt maar dan moet je wel met zwart zeer subtiele computer zetten doen wat als mens bijna niet te vinden is .

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *