BK 2020 gestart in Brugge

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

aug 16, 2020 402 views

In ietwat speciale omstandigheden startte gisteren in Brugge het BK 2020. Die Corona-omstandigheden zorgden er ook voor dat er slechts één Skogger deelneemt: Maarten. Hij schreef zich ambitieus als laagste elo in in de groep 1700+ en heeft dus niets te verliezen. Integendeel, we zijn er van overtuigd dat Maarten wel wat puntjes bij elkaar gesprokkeld zal krijgen. Veel succes, Maarten! BK in het VRT-journaal.

14 reactie op “BK 2020 gestart in Brugge”
 1. Ja, ik had ingeschreven, en betaald. Maar die krankzinnige beelden van dat volk in het station van Oostende 14 dagen geleden hebben me zodanig doen schrikken dat ik mij uit het tornooi heb teruggetrokken. Bovendien moesten wij niet meer om 14h00 spelen, maar alle dagen om 10h00. Dat is een heel ander aanbod. Spijtig, het mocht niet zijn.

 2. spijtig genoeg werkte de online verslaggeving gisteren niet. En ook vandaag zie ik alleen lege borden….. .

 3. Ja, Maarten heeft zijn eerste punt beet. Morgen een speler van 1796 , maar goed, daar komt hij voor, niet ?

 4. Vorig jaar waren de live borden ook een ramp ! Ze moeten dringend eens les komen volgen bij oude god bij ons ging dat perfect toen wij bk ingericht hebben !

 5. Op ons BK zat Pascal er alle dagen van start tot finish bij. Denk niet dat we ook maar een minuut problemen hebben gehad met de live borden :-).

 6. Nee Jan klopt ! en zelfs de zelfde avond het grote deel van de partijen in pgn op de site 🙂

 7. Ik herinner me nog dat ik thuis alles vooraf had zitten testen en heel onze livingvloer vol met borden en kabels lag 🙂

 8. Dit is natuurlijk een zwak experten BK tornooi, de reden waarom zo veel topspelers niet deelnemen is mij onbekend, maar zal toch ook wel met corona te maken hebben. Er ontbreken de GM’s Luc Winants, Bart Michiels, Tanguy Ringoir, IM Stefan Docx en last but not least IM Daniel Dardha.
  Als je de habitués GM Hovhannysian en Dgebuadze er bij telt (aanwezig !), had je al een mooie groep. ’t Is dus aan de kuikens om te komen piepen, zoals Maerevoet en Sterck, een Thibaut. Meussen is een apart verhaal, die vertegenwoordigt Duitstalig Balgië come what may.
  Dat neemt niet weg dat ik deze week toch al een flink aantal uren genoten heb van schaak zoals ik het graag zie, ondernemend, durvend en in een never ending increment er op of er over.
  Toch heb ik geen spijt dat ik er niet tussen loop deze week, een tornooi -1800 elo de hele week laten beginnen om 10h00 in plaats van om 14h00 is simpelweg niet acceptabel.

 9. waarom een heel deel niet mee speelt is duidelijk Winants speelt nooit mee vraag startgeld 🙂 Michiels en Tanguy zal met Corona te maken hebben. vermoed ik en Docx en Dardha zie ik niet heel de tijd verplicht aan hun bord blijven met mondmaskers komt er nog bij dat bij Daniel zijn eigen vader niet in de zaal mag als hij zelf niet meespeelt
  hopelijk volgend jaar beter

 10. en ja, Maarten wint zijn laatste partij . Eindigt met 3,5 op 9 als laagste elo ! Proficiat !

 11. Ondertussen heeft Dgebuadze het BK gewonnen. Dat is de vierde keer en de eerste sinds 2007. Op een halfje achterstand staan Sterck en Maenhout. Voor Sterck betekent dat een IM-norm, als ik mij niet heel sterk vergis. Het open BK (reeks 1700+) werd gewonnen door de Nederlander Esper van Baar. Onze Maarten eindigd gedeeld 48ste van 68.

  Wat de afwezigen betreft: Michiels heeft in de online-olimpiade meegespeeld. Mijn vermoeden is dat hij het simpelweg te druk heeft voor (de voorbereiding op) een standaard-tempo toernooi. Ringoir speelt, of doet op z’n minst mee, in het zomergrootmeestertoernooi in Charlotte in de Verenigde Staten. Na acht ronden staat hij met 4/8 in het midden, maar moet zijn eerste partij nog spelen. Dardha vader en zoon, tenslotte, spelen in het Portugees teamkampioenschap waar Daniel deze middag gewonnen heeft van Pérez Candelario (2612). Overigens speelt er nog een Belg mee daar: Polaczek, die gisteren tegen top-100 speler Grigoryan remise heeft gespeeld.

 12. Ik vond het wel een boeiend BK. Naar verhouding weinig remises bij de experten en heel wat leuke combinaties.

 13. “Hij staat met 4/8 in het midden maar moet zijn eerste partij nog spelen.”
  Wat bedoel je daar in gods naam mee ? 8 salonremises ?

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *