De Oostkantons hebben ons dit seizoen in hun greep. Ik vertelde vrijdagavond in mijn bridgeclub dat ik vandaag voor de carré (interclub is in hun taalgebruik onbekend) in Welkenraedt moest spelen. Lichte bewonderende consternatie, zo van hij kan wel niet zo goed bridgen maar schaken oh maar. Ze dachten voorwaar dat ik minstens in 2e nationale zou spelen, en, Carlo, zelfs misschien in 1e ?? 4e F, helemaal onderaan, ssj. Gelukkig is er nog een 5e, waarin je ten langen leste kan terugplooien. Te midden van absolute nationale toppers als Rochade-Kelmis, 47-Eynatten en Witzfeld situeert zich in een 4e plek binnen die zakdoek groot, een club, in Welkenraedt, met 1 ploeg in 4e en 1 ploeg in 5e nationale. Sterk ! De ploeg stond zelfs 2e, achter het ongenaakbare Wirtzfeld 2, en wij koesterden niet al te hoge verwachtingen, als voorlaatste.
Jef opbprd 4 kwam slecht uit de startblokken, met wit nochtans, in zijn bekende London systeem, maar hij kwam al snel een pion achter. Op de een of andere manier won hij die terug, maar de stelling bleef slecht, en het zwarte loperpaar deed hem de das om, om vier uur al ! Dat laatste bracht enige verwarring bij de drie overige spelers, maar om half vijf dacht ik da

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *