bracht de andere leden van de ploeg wat in verwarring maar om half vijf dacht ik dat een stunt nog in de maak was. Wout op 1 (verving Jan V) zat met zwart in een Draak met een witte dame op zijn veld g7 en zijn koning in het midden, zware compensatie weliswaar met een zeer dynamische, gevaarlijk uitziende aanval op de lang gerokeerde witte koning, maar uiteindelijk bleek de witspeler (2083 elo) het beter bekeken te hebben, en Wout ging ten onder in het midden van het bord of, hij mocht kiezen, door teveel materiaalverlies.
Ik had de hele namiddag het gevoel dat ik met zwart een Schots gambiet goed onder controle hield, tot enig minuscuul voordeel, maar het bleek niet genoeg en na de 41e zet moest ik berusten in remise.
Bleef Rudi Luyten over, die vanuit de opening b3 en Lb2 inlaste, loerende naar een koningsaanval. Zwart verdedigde subliem, hield er een pion aan over, maar die werd waardeloos in het ongelijke lopereindspel.
Twee remises, twee keer verlies.
Spannende partijen, dat wel, maar nergens een winstje, daarvoor was die ploeg echt te sterk, ik schat ongeveer 150 elo gemiddeld verschil.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *