Skog 2 heeft zijn start een beetje gemist. Guy geraakte zelfs niet uit de startblokken. Hij verkwanselde een stuk in de opening en moest na minder dan 10 zetten al opgeven: loper op b4, dame geeft schaak op a4, loper kwijt. Is er nog een plaatsje vrij op zondagvoormiddag?
Andrej had met wit eigenlijk geen al te grote problemen in de opening. Hij verloor echter het initatief en belandde steeds meer in een moeilijke stelling. Kwaliteitsverlies zorgde ervoor dat het een verloren partij werd. Na enkele jaren inactiviteit heeft Andrej het goede ritme nog niet te pakken.
Nu de eerste borden het er niet goed van af hadden gebracht, was het aan Lino en Jan.
Lino speelde met zwart een franse opening. Hij koos echter voor een plan dat niet het gewenste resultaat had. Toen de stelling er stilaan hopeloos begon uit te zien, werd gelukkig remise overeengekomen.
Guy had al voor de korste partij van de dag had gezorgd, Jan speelde de langste partij. Met een gezonde pluspion en een gunstig toreneindspel zag het er goed uit. Jan’s eindspeltechniek zorgde voor de rest. Hiermee behaalde de ploeg al bij al nog een redelijke uitslag.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *