Brasschaat startte met een duidelijk Elo-overwicht, een sterkere ploeg dan vorig jaar ook. Het weerhield ons team er niet van om een verdiend gelijkspel uit de brand te slepen.
– Bord 1: Pascal kreeg met Nils De Vos (2289) de zwaarste klus te klaren. Na een onorthodox partijbegin (met stukken op vreemde plaatsen, geef toe), leek zwart een veilige stelling te hebben, maar al gauw bleek dat hij weinig anders kon doen dan het plan van wit afwachten. Dat plan kwam er ook. Wit zocht en vond een zwakte op de koningsvleugel, won twee pionnen en klaarde uiteindelijk het toreneindspel. 1-0
– Bord 2: Zoals we gewoon zijn, trok Nikolaas met zware minachting van eigen materiaal ten aanval. Zwart hapte toe en nam een toren waar wit ’toch niets mee deed’. Objectief gezien had wit daar vermoedelijk geen compensatie voor, maar je moet het allemaal maar uitrekenen als verdediger. Dat lukte niet helemaal en dus 0-1
– Bord 3: Barts stelling leek er in het verre middenspel niet goed uit te zien: kwaliteit achter en een open h-lijn waarmee wit op koningsaanval kon trekken. Die aanval kwam echter niet meteen op gang en dus ging Bart op zoek naar compensatie. Hij won een pion en later nog een. We begonnen al te dromen van winstkansen, maar wit dekte de cruciale velden goed af. Remise.
– Bord 4: Jan moest niet tot het uiterste gaan om van Kevin Lenaerts te winnen. Die miste na drie jaar schaakafwezigheid duidelijk nog ritme en scherpte. Wit won een pion die zwart door een tactische grap niet kon terugpakken. De tactische grap zorgde voor 0-1.
– Bord 5: Willem speelde een solide partij waarin wit wel wat ruimtevoordeel kreeg, maar dat was dan ook alles. Vrij snel kwam er een gesloten eindspel op bord van P+L tegen P+L en elk zeven pionnen. Wit wees een paar keer een remiseaanbod van de hand, maar moest ten slotte toch in puntendeling berusten. Remise dus.
– Bord 6: Dries wilde niet tegen ‘zijn eigen opening spelen’ en verkoos het onbekende pad van een gambiet. Jammer genoeg bleek zijn tegenstander goed op de hoogte, waardoor hij alle dreigingen neutraliseerde en de pluspion simpelweg consolideerde. In het eindspel bleek dat de pion te veel. 1-0

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *