SKOG 4 mocht vandaag aantreden tegen de rode lantaarn. Een op papier haalbare kaart dus. Maar de kalendercommissie was ons niet gunstig gezind. Uitgerekend wij mochten tijdens de examenperiode dit team bekampen. Gevolg : op bord 1 een 1800+ in plaats van een NC. Ondergetekende kwam slecht uit de opening : een scandinavier met een vervelende dubbelpion, dames vroegtijdig van het bord, vervolgens in het middenspel nog ergens een pion verloren. Alle stukken vlogen eraf, eindspel met ongelijke lopers 5p tegen 4p. Ik dacht even aanspraak te kunnen maken op remise, maar helaas had de tegenstrever de betere eindspeltechniek : 0-1.
Op bord 2 moest Mart opboksen tegen een agressieve Pirc variant. Er kwam een complexe stelling op het bord met wisselende kansen. Zwart won met een tactische wending een stuk en kon vervolgens afwikkelen naar een gewonnen eindspel : 1-0.
Van borden 3 en 4 heb ik zelf niets gezien, daar ik nauwelijks de kans had even de benen te strekken, mijn tegenstander verbruikte amper een halve minuut per zet. Bert (bord 4)blijft scoren aan een indrukwekkende 100%, Ruben verloor op bord 3.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *