SKOG 4 nam het vandaag op tegen KGSRL12, een ploeg die evenveel matchpunten had dan ons, maar meer bordpunten.
Winnen was dus de boodschap, en zo geschiedde…

– Omstreeks kwart voor 3 waren ze op bord 1 al klaar. Cadeautjestijd… Gert ging iets te nadrukkelijk op zoek naar pionwinst en verwaarloosde de dreigingen van de tegenstander. Toen die op het punt stond een kwaliteit te nemen, stelde die tot Gert’s grote verbazing remise voor, hetgeen in dank aanvaard werd.
Achteraf werd als reden ‘geen zin vandaag in schaken’ opgegeven. Mooi meegenomen : 1/2-1/2.
– Een uurtje later wist onze certitude op bord 4 het volle punt binnen te halen. Bert had in de auto op weg naar Gent verteld dat hij vandaag koningsgambiet wou spelen. Maar dan moet zwart meewillen natuurlijk. Op 1.e4 volgde d6 en weg plan… Toch volgt er een f4 en ook nog een d4, zwart e6 en c6. Zwart verdedigt aanvankelijk goed, maar verliest dan een loper en daarna nog 2 pionnen. Wanneer hij zijn dame van de cruciale 7de lijn weghaalt en Bert binnenvalt met zijn dame is
het over and out : 1-0.
– Ruben op bord 3 speelt met zwart een geweigerd damegambiet. Vrij snel worden er heel wat stukken geruild. Daarna is langs beide kanten de schrik om te verliezen
iets groter dan de drang om te winnen. Een logische remise is dan ook het resultaat, en dus ook al minstens een gelijkspel als ploeg.
– Mart heeft intussen een mooie stelling uitgebouwd op bord 2. Langzaam maar zeker sloopt hij de passieve stelling van zwart en maakt hij het vakkundig af met een mooie combinatie : 1-0 en een 3-1 ploegoverwinning is een feit.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *