Hoboken 1 was op papier een van de ploegen tegen wie we punten moesten pakken. Bovendien kwamen de Hobokenaars verzwakt op. Dat gold ook wel voor onze ploeg, want opnieuw moesten we een van onze topborden missen. De 3,5-4,5 nederlaag komt zwaar aan, maar we hebben ze toch vooral aan onszelf te wijten.
– Van bord 1 (Nils) en 2 (René) heeft uw verslaggever niets gezien. Het werden tamelijk snelle remises. Nils had overigens net voordien zijn diploma van Fide-meester ontvangen, een titel die zijn tegenstander ook al had.
– Constantin had voortdurend initiatief tegen Jan Deweerdt, van wie bekend is dat je hem wel drie keer moet dood doen voor je van hem wint. Met op de duur nog enkel paarden en lopers op het bord ging bij Constantin plots het licht uit. Hij verloor een stuk en daarmee een partij die sowieso remise zou geworden zijn.
– Pascal had het niet onder markt tegen het Engels van zijn tegenstander, verbruikte veel tijd en kwam gedrongen te staan, maar wit drong niet aan en stelde zelf remise voor. Zwart nam dat aan.
– Bart speelde een erg boeiende partij waarbij hij op een bepaald moment twee torens en een cluster van drie vrijpionnen had op de damevleugel, tegen toren en twee lopers. Een zeker overwinning, leek het, tot Bart een toren gaf voor een loper. Hij had echter goed berekend dat zijn vrijpionnen sterk genoeg waren, ook al had hij een stuk minder.
– Tegen de ervaren Henri Van Damme moest Nikolaas van in de opening brandjes blussen. Toen hij tegen de storm in rokeerde (open g-lijn voor de tegenstander), greep wit hem helemaal bij de strot. Game over.
– Jan haalde twee varianten door elkaar in de opening en keek al na tien zetten tegen een stelling aan waarin hij een geïsoleerde centrumpion niet kon doorzetten. Zwart hield de pion en daarmee de stelling onder druk, maar raakte ook niet verder. Remise.
– Patrik speelde een goede partij waarin hij tot sluitingstijd al het mogelijke deed om te winnen. Er kwam een bijzonder interessant eindspel op het bord, waarin beide partijen kansen om te winnen lieten voorbijgaan. Uiteindelijk hield wit een randpion over, maar Patrik sloot de witte koning op en remise.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *