Zonnige interclubdag

Avatar foto

DoorJan T'Sas

okt 20, 2014 214 views

De tweede ronde van de Interclubs sprong vooral in het oog door het mooie weer en het vrolijke gekwetter van ongeveer 400 kinderen in en rond het Theatercafé. Intussen werd er ook geschaakt, maar de resultaten voor onze club waren soms minder zonnig. Zo verloor SKOG1 met nipt verschil een vierpuntenmatch tegen Hoboken. Ook SKOG 6 en 7 verloren. Het goede nieuws is dan weer dat SKOG 2 en 3, onze ploegen in vierde afdeling, hun wedstrijd wonnen en dat deden ook SKOG 4 en 5. Ten slotte mag ons topbord Nils zich vanaf nu officieel Fide-meester noemen. Hij had de titel al een tijdje op zak, maar de liga overhandigde hem zondag ook het diploma.

10 reactie op “Zonnige interclubdag”
 1. Ik speelde op het achtste bord in de eerste ploeg met zwart tegen Camiel Vennekens van Hoboken 1.Na zet 57 van wit stond de stelling als volgt : WIT:Kf2-Tf7-pionnen op e7,b2,c3 en a3.Zwart : Kc4-Te4-pionnen op f5,d5,c5 en a4.Als zwart,die nu aan zet is,57…,d4 zou gespeeld hebben,kan wit meteen inpakken.Deze zet heb ik bij het naspelen thuis onmiddellijk gevonden;ik kan gewoon niet verklaren waarom ik deze zet tijdens de partij zelf heb gemist…Waarschijnlijk omdat er teveel mensen in mijn buurt waren…Ik speelde in de partij de zet 57…,Te5 en wit kon remise maken.Spijtig…
  Patrik

 2. Iedereen kan al eens missen. Later in de partij stond de stelling zelfs verloren voor je…

  Blijven oefenen zou ik zeggen:)

 3. 57…d4 leek me inderdaad de logische zet, maar vanop afstand, zonder de stress die bij een partij hoort, is het altijd gemakkelijker.

 4. Goed gespeeld Bart!
  23…Pd3 14.f3 Pf2+ was nog sterker dan 23…Pb3;
  Wit hoefde niet te panikeren met 14.Dxf8+, maar na 14.Pc3 sta je staat natuurlijk nog steeds gewonnen.
  27…O-O-O is net iets krachtiger dan Kd7.
  Net als een andere lezer vind ik 28…Dxd5! nog sterker.
  Zoals Bobbt Fischer eens zei: “if you see a good move… wait! There might still be a better move!”
  Bedankt voor het amusement, ik heb genoten!

 5. Dat noemen ze nu iemand van het kaske naar de muur spelen!
  mooi, krachtig en dwingend. moet er nog zand zijn!

  we zullen dat ijslands gambiet toch maar eens moeten bekijken als we bert eens ergens tegenkomen 🙂 (die ijslanders zijn goed bezig de laatste tijd, ook al met 2-0 gewonnen van Nederland).

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *