Met een sterk verzwakt team moesten we proberen bij KOSK1 een puntje weg te kapen, maar dat is niet gelukt. KOSK1 kwam zelf niet op in zijn typeopstelling, maar was op papier nog altijd duidelijk sterker. En dat bleek. Het werd een 5,5-2,5 nederlaag.
– Nils had met zwart een moeilijke namiddag en dito stelling, wat resulteerde in kwaliteitsverlies en een verloren eindspel. 1-0
– René leek lange tijd beter te staan tegen Timmerman (ooit nog wereldkampioen correspondentieschaak), maar in het dubbeletoreneindspel met amper pionnen op het bord, was remise het logische resultaat.
– Pascal stond de hele namiddag naar eigen zeggen slecht, moest een T+P eindspel proberen te houden met een pion minder, maar hij rijfde uiteindelijk wel een half punt binnen.
– Bart speelde opnieuw een secure partij. Hij leek lange tijd beter te staan, maar ook deze partij werd remise.
– Nikolaas was snipverkouden, maar dat belette hem niet een mindere opening om te zetten naar een eindspel met ongelijke lopers. Hij leek daarbij een vogel voor de kat vanwege een geïsoleerde pion die hij niet tijd kon verdedigen, maar met een mooi lopermanoeuvre hield hij een halfje thuis.
– Jan kwam beter uit de opening en gooide op het juiste moment het centrum open, wat tot een verpletterende koningsaanval moest leiden. Helaas vond hij in een ingewikkelde stelling net niet de beste zet, waarop hij ook nog eens foutief offerde. Stukken de doos in.
– Roger moest een slecht openingsopzet met kwaliteitsverlies bekopen, maar haalde dan zijn beste schaak boven. Wat wit ook met 2T tegen T+L probeerde, zwart gaf geen krimp. Een mooie remise.
– Bert kreeg zijn vuurdoop in de eerste ploeg en speelde met wit een erg verdienstelijke partij waarin zwart na de opening zelfs minder leek te staan. Een onzorgvuldig damemanoeuvre deed de partij echter kantelen, met pionverlies tot gevolg. Wit miste de ervaring om het eindspel correct te verdedigen en verloor, maar hij hoeft zich zeker niet te schamen voor zijn prestatie.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *