Jef De Meyer, al jaren onze rots in de branding op bord 3, zit al een tijdje op Lanzarote, ik weet bij god niet waarom, misschien bereidt hij zich voor op een of ander raar sportief evenement, zoals een triatlon voor zestigplussers ? Hoe dan ook ik ontving de ochtend voor deze ic een sms : “winnen gvd en liefst nog met 0-4”. Waarschijnlijk had hij inspiratie gevonden in skog’s nieuwste tornooitje WWSG ? En dus stuurde ik een sms vanavond “Verloren gvd met 0-4 !! Ligt gij maar met je luie krent op de plage, we zullen wij hier wel afzien !”. Toen kwam de noodkreet “Hoe kan dat nu ??” waarop ik geruststellend antwoordde “Sorry, misprint, dank zij jouw invaller Guy Van Habberney werd het toch nog 2-2, vier keer remise”. Jef : “Ik lig op intensief. Na dat laatste berichtje zal ik er waarschijnlijk doorkomen”. – Ik : “Laat iets weten als je ooit nog vrijkomt”.

Hoe dan ook, we gingen naar Mechelen 5 voor 2.5 op 4 en haalden dat laatste halfje net niet. Heidi had een licht mingevoel omtrent haar stelling, Guy speelde een snelle remise tegen zijn ex-Mechelse voorzitter, en ik won een stuk na 15 zetten, na een soort zwart dame-indisch. Dan ziet het er goed uit voor de ploeg, niet ? Maar mijn stukwinst had wit kansen geboden om op mat of stukwinst te spelen, en in stilaan opkomende tijdnood – je kent dat wel een uur nadenken over 3 zetten – vond ik niet de juiste afwikkeling in een toch wel erg complexe stelling. Remise, dan toch maar na herhaaldelijk voorstel van wit. Rudi had mijns inziens in een soort Catalaan de licht betere stelling al de hele namiddag lang, maar het werd ook remise, beetje treurig einde van een dag waarbij we toch die 2.5 op 4 ergens gemist hebben. En dus de kans om op kop te blijven, het zou me verbazen moesten we na vandaag nog aan kop staan. Geen nood. Ik hou contact met de kliniek van Lanzarote. Jef moet daar tegen de volgende IC op 11 januari 2015 ontslagen zijn, dan moeten we hem wel opstellen tegen Lille, contractueel. Een Kerstkaart ondertussen kan de clubkas wel verdragen, met zijn allen ondertekend. Nog zes weken nagelbijten.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *