Voor onze eerste uitwedstrijd trokken we naar Akulov City, wat vroeger Tessenderlo heette. We hadden ons voorbereid op een zware wedstrijd tegen drie sterk stijgende en jeugdige veelschakers, aangevuld met een nobele onbekende. Het ging alle kanten uitkunnen.

Als eerste won Kenneth op vier; na een totale pionnencharge moest zijn tegenstander berusten in stukverlies: het aangevallen paard kon nergens meer heen.

Dan was het de beurt aan Jef op drie; hij won een centrumpion, en toen zijn tegenstander een pionnetje wou terugwinnen kostte dat een vol stuk. Einde partij.

Intussen was Bert op één er zwaar ingevlogen; zijn tegenstander was het rokaderecht kwijtgeraakt, wist amper te ontwikkelen, en kreeg plots een venijnige b7-b5 in het gezicht gesmeten, een zet “die nog beter was dan ik eerst inegschat had”. Ook hier ging een stuk verloren.

Gewoontegetrouw was Luc op twee als laatste bezig; het werd een erg positionele partij, gekruid met nogal wat tactische dreigingen. Terwijl zwart spel probeerde te halen op de D-vleugel trok wit met twee torens op de e-lijn, en donkere L+D plus de h-pion richting zK. Toen dat nog niet volstond werd ook de wK gemobiliseerd; hij ging richting g5 waarna wit de genadestoot kon geven met bijgaande slotstelling:

We haalden dus een onverhoopte maximumscore en schieten omhoog in het klassement; met zo’n ploeg is het prettig kapitein zijn!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *