SKOG5 trok als leider naar Mechelen voor een eerste echte test. Op borden 1 en 2 was er een verschil van 200 elo, er werd gerekend op borden 3 en 4 om iets te halen. Helaas gebeurde dit niet, er werd verloren met het kleinste verschil.

Ruben had in een damegambiet met wit lang een goede stelling. Maar dit veranderde door een reeks foutjes al snel in een puinhoopje : 0-1

Jeremy ondervond dat een dame in een penning laten staan gevaarlijk kan zijn. Hij gaf een toren om zijn dame te redden, al bleken er achteraf betere varianten met minder materiaalverlies. Hij probeerde nog een aanval op te zetten maar tevergeefs : 0-1

Mart speelde met wit een uitstekende partij. Hij kwam al snel een pionnetje voor en behield het initiatief. Toen hij een vork tussen de 2 torens kon forceren was het punt binnen : 1-0.

Gert zette met zwart een solide stelling op en hield gelijke tred. Toen er afgewikkeld werd naar een toreneindspel werd remise overeengekomen. Volgens BVT was de eindstelling winnend voor zwart. Fritz zag dit achteraf anders en remise lijkt een correcte uitslag : ½-½.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *