1,5-4,5 verlies tegen Leuven 1, dat vorig jaar uit tweede degradeerde, is een nederlaag maar geen slechte uitslag. René moest voor deze match forfait geven en omdat er geen reservespelers meer voorhanden waren, lieten we dat bord dan ook leeg.
Jan (2) speelde met zwart een degelijke verdedigende partij tegen Benjamin Tonoli. Wit kreeg wel ruimte en initiatief tegen de egelstelling van zwart, maar het was zwart die met een schijnpionoffer de stelling opende. Tijdnood speelde wit parten en in de verdere afwikkeling raakte hij de greep op de partij kwijt, met remise tot gevolg. Vooral wit mocht daar achteraf bekeken tevreden mee zijn.
Bart (3) strafte met wit een openingsfoutje af. De dames gingen vroeg van het bord, maar wit nam het initiatief op de damevleugel. Met een loperoffer en gevaarlijke vrijpionnen bleef hij zwart onder druk zetten. Zwart gaf het stuk terug maar raakte niet onder de druk weg. Wit gaf geen krimp en won mooi en verdiend.
Pascal (4) hing met zijn typische Scandinaviër vrij snel de bordjes gelijk en stelde remise voor. Er stond een eindspel van T+2P tegen T+L+P en wat pionnen op het bord, weinig aan de hand ook. Wit speelde echter door en zocht en vond initiatief op de koningsvleugel. Zwart zocht spel op de open a-lijn maar wit had duidelijk meer aan de open e-lijn. Uiteindelijk tastte zwart mis en verloor.
Dries (5), met wit, had lang een mooie aanval, maar zwart verdedigde zich goed. Toen wit per ongeluk een verkeerd stuk aanraakte (wat zijn tegenstander niet eens had gemerkt), reageerde hij oversportief door daar zelf op te wijzen en zo was het plots over en out.
Luc (6) ging zoals gewoonlijk voor aanvalsspel, maar wit pareerde dat, won een pion en later nog een, en werkte het toreneindspel feilloos af.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *