SKOG 4 kon in ronde 4 eindelijk in zijn typeploeg spelen.

Gert op 2 was het snelst klaar. Na het afwijzen van een remiseaanbod, verslikte wit zich in een afruilmaneuver : witte toren op a8, zwart pakt met toren op a8, witte loper pakt op a8, zwart speelt pion naar c6 en de witte loper is ingesloten en gaat verloren : 1-0.

Niet veel later hingen de bordjes in evenwicht. Ruben speelde met zwart een schotse opening verkeerd en had een hele partij lastig. Na stukverlies konden de stukken in de doos: 0-1.

Heidi maakte het in een eindspel met alleen nog de zware stukken en enkele pionnen af met een knap torenoffer gevolgd door mat: 1-0.

Mart op 1 moest vol aan de bak met een kwaliteit achter. Zijn tegenstander dacht, door de kwaliteit terug te geven, naar een eindspel te kunnen afwikkelen in zijn voordeel. Niets was minder waar. In een gelijke stelling werd met dameruil een verkeerde keuze gemaakt en het resulterende pionneneindspel was voor wit: 1-0.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *