Ronde 10 vandaag. Altijd leuk als je zonder enige stress kan spelen omdat je weet dat het voor het team totaal geen belang meer heeft! Deze keer koos ik voor een Basman opening: 1.e4 h6 2.d4 a6 Mijn tegenstander gebruikte heel veel tijd, op zet 12 had hij nog 25 minuten; ik had zelf twee minuten verbruikt. Mijn tegenstander bood remise aan wat dus tegenwoordig voor mij het gevoel geeft als de stier die een rode lap ziet snel aangenomen.

Naast mij kreeg Bart met wit een gewonnen stelling nadat hij een pion op c6 sloeg die zwart niet kon terug nemen wegens torenverlies. Na deze keer een lange strijd werd het toch remise. Bord 3: Dries met zwart. Hier was de vrede heel snel getekend, deze keer sneller remise dan bij mij (wordt besmettelijk pressies :-)). Op 4 Pascal met wit (oef ik mag nog eens iets over de opening vertellen): in een Schotse opening kreeg wit de betere stelling. De tegenstander was buiten op zijn nagels aan het bijten en heel de zaal aan het rondkijken, zelden naar zijn partij. Zelfs vergeten dat hij met een klok speelde en ging rustig wandelen, toen hij nog minder dan twee minuten had, en ging dan ook door zijn vlag.

Op 4 Tobias met zwart: een Berlijse opening wat meer weg had van de Berlijnse muur die gesloopt werd. Een loper op b2 en een witte pion die tot op f6 kwam. Daar kon niemand nog iets tegen beginnen het punt ging naar de overkant! Op het laatste bord hadden we een jeugdspeler bij. Hier kwam Frans op het bord wit verloor heel snel materiaal. Wat blijkt nu dat de witspeler normaal gezien na 1.d4 e6 2.c4 speelt maar koos deze keer voor 2.e4 omdat zijn leermeester had gezegd “als ze e6 doen op d4 moet je het centrum nemen met e4”. Dat klopt, maar hierdoor kwam onze jonge knaap in een stelling terecht die hij totaal niet kende en zijn tegenstander die al jaren Frans speelt won dan ook vrij snel.

Nog één ronde te gaan…

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *