Ik vind Pantin in Brussel een merkwaardige club. Ze zetten 8 ploegen in in interclub, waarvan meer in 4e afdeling dan in 5e afdeling, hoe speel je dat klaar. Hun hoogste elo waarden in de club halen met moeite 2000 elo. Het ruist er natuurlijk naar alle mogelijke talen met als bindtaal het Frans, het blijft altijd een beetje buitenland (ook al heb je er heel lang geleden twee jaar gewerkt). Het welkomstwoord was in het Engels, en dat vind ik best verstandig. Maar hun verwarming liet het afweten, en schaken met overjas, sjaal en muts of pet is niet bevorderlijk voor het goede humeur als je met je rug tegen de muur zit te verdedigen. Herman ontdekte dat Pantin 5 de sterkst opgekomen ploeg was na Pantin 1, wel heel merkwaardig, ze moeten toch schrik gehad hebben van dat ploegje Oude God waarbij ze – klassiek in Brussel – moesten te weten komen wat in ’s hemelsnaam Oude God betekent ? De naam van een wijk in de Stad Mortsel, le nom d’un quartier à la ville de Mortsel, wie vindt het uit.
Wij zaten zonder vervoer en we hadden al scenario’s voorbereid met trein en taxi tot Tom Jacobs, de papa van ons 4e bord Maarten ons uit de nood redde door voor het vervoer te zorgen waarvoor dank Tom. Zoon Maarten snelde binnen de 2 uren naar zijn 3 op 3, vanuit een gesloten Siciliaan, en begon daarna te studeren, want het is morgen examen ! Even later moest ik mijn koning omleggen, niets in de pap te brokken tegen 200 elo meer, en vervolgde Jan Viaene glansrijk met een remise tegen 1920 elo, waarna ook Herman op 2 het er identiek van af bracht, en de 2-2 veilig stelde. Dit is een heel mooie uitslag, een topscorer op bord 4 geeft aan de rest van de ploeg een “boost” vol energie ! Twee keer 2-2 en een keer verloren met 1.5-2.5 we hebben het ooit al slechter geopend. En Tom nogmaals bedankt voor de gezellige vervoersmodus.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *