Eindelijk is het clubkampioenschap weer gestart. De eerste avond leverde meteen vuurwerk op. In reeks 1 was er geen enkele remise; Pascal, ((mja)) en Tony pakten een vol punt. Aanstaande dinsdag is Tony-Jan (runner up van het afgelopen CK) een clash om naar uit te kijken.
In reeks 2 schoof Carlo na een kwakkelende schaakzomer vol frisse moed weer aan. Moest iemand er aan twijfelen: he still got it! Wijnand ondervond dat. Ook Herman en Gert startten hun CK goed met een vol punt. Herman deed dat door Jan te verslaan en lijkt daarmee de slechte Braschilse vibes van zich te hebben afgespoeld.
In reeks 3 neemt Wim bij zijn rentree meteen de voorlopige leiding.
In 4a won non-classé Mark van Bert , de hoogst genoteerd speler. De jongste ( Mateo ) haalde het van de oudste ( George ). Mark en Mateo maken aanstaande dinsdag uit wie de eerste koploper van dit seizoen wordt. Bert zal zich willen herpakken in de kameraden-derby tegen Arno.
In reeks 4b was er een grillige partij tussen Janik en ((pro)). De stukken vlogen er razendsnel van het bord. Pieter stond een kwaliteit voor, maar in het eindspel wist Janic toch het laken naar zich toe te trekken. Ook Arthur miste zijn start niet door van Ria te winnen. Volgende week komen alle spelers van 4b in actie, en kunnen de eerste conclusies al voorzichtig getrokken worden. Alvast benieuwd naar het verloop van de titanenstrijd Hugo-Freddy.
 

2 reactie op “Vuurwerk in eerste speelronde”
  1. Vorige week inderdaad 1e clubkampioenschapsavond van het nieuwe seizoen. Niet helemaal in 100% correcte stijl afgewikkeld volgens mij. Aan het einde van de avond was er nog een partij bezig waarbij beide spelers begrijpelijkerwijze zenuwen hadden wegens acute tijdnood. In de bedenktijd van een der spelers riep plotseling de andere speler “ik stel remise voor”, kiebitzers Alain en ik schrokken ons een aap en bekeken elkaar, maar het bleef bij een schouderophalen. De aangesproken speler reageerde mondeling niet en vervolgde de partij die hij in extremis won. De tegenstander vond het nodig de zaal te verlaten onder luid Trumpiaans misbaar waarbij hij enkele keren herhaalde dat de partij gestolen was, omdat het systeem geen afgebroken partijen meer toepast, die hem zonder enige twijfel alle kansen op een remise zouden hebben gewaarborgd.
    Maar terzake : als een speler nadenkt en ondertussen aan zet is, moet de andere speler zwijgen, dat is nogal logisch en wiedes, en toch gebeurt het frequent dat hiertegen gezondigd wordt. Hij mag volgens mij alleen een zet spelen, de klok indrukken en dan pas zijn remisevoorstel indienen.
    Wij spelen het CK zonder arbiters. Vraag aan onze arbiters : wat is de sanctie voor een speler die hier in overtreding gaat, een tijdsboete ? Dat zou in dit geval wel eens fataal hebben kunnen eindigen in een tijdsoverschrijding.

  2. Hallo Carlo, er was naar mijn weten op dat ogenblik inderdaad geen arbiter aanwezig. Ik zat zelf een meter verder in mijn eigen partij en hoorde het remisevoorstel maar was me er op dat moment niet van bewust dat dit gebeurde in de tijd(nood) van de tegenspeler. Dat mag uiteraard niet maar het is mij ook niet bekend of dat daar een tijdsbestraffing op zou moeten worden toegepast. Voor de duidelijkheid: we hebben dit voorval niet zomaar laten passeren. Deze week hebben we daar met de betrokken speler de nodige afspraken rond gemaakt opdat zich in de toekomst geen gelijkaardige gevallen meer zouden voordoen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *