In de vierde ronde van de Zilveren Toren kwam enkel SKOG 1 in actie. Het werd een traditioneel burenduel met Deurne 1, waarbij de thuisploeg op vier borden zo'n honderd ELO-punten meer had en op de twee andere borden wat kleiner voordeel. Maar zoals dat in schaken wel vaker gaat, zorgt het feit dat spelers elkaar goed kennen er soms voor dat de verschillen in werkelijkheid kleiner zijn dan op papier. Het werd dan ook een mooie 3-3 voor onze ploeg, al kwam Jan nog het dichtst bij een zege die ons de match had kunnen doen winnen. Het versnelde ZT-tempo stak daar echter een stokje voor. Niet voor niets opende voorzitter Robert Schuermans de match met de woorden: 'Het tempo dat ons door de organisatie is opgelegd, is …'.

Een reactie op “ZT: SKOG 1 houdt Deurne 1 op remise”
  1. Nog even meegeven dat het tempo niet door de organisatie wordt opgelegd, maar dat het de algemene vergadering van alle clubs van de liga Antwerpen is die dit tempo met (ruime) meerderheid gekozen heeft. Redenen hiervoor zijn o.m.lokalen met sluitingsuur en spelers die tijdens de week niet tot 2u ’s nachts willen spelen. Het is jammer dat bepaalde mensen zich niet kunnen neerleggen bij een democratische keuze…

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *