Wit speelt en wint. Dat was gisterenavond de regel in de eerste reeks van het clubkampioenschap. Terwijl de overvolle speelzaal amper de stukken had opgesteld, waren Tony en Patrik al in een eindspel geraakt. Vanaf dan werd de tijd wel ruim genomen en kon Tony het laken naar zich toe trekken. Tussen Jeroen en Pascal kregen we de ganse avond een rommelige stelling te zien die voor beide spelers heel wat voor- en nadelen bevatte. Jeroen verraste Pascal met het sterke Dg5, won de kwaliteit en even later ook de partij. Van de vele langdurende partijen duurde die van Daniel en Dries het langst. Het was ei zo na middernacht toen Daniël in het eindspel met lichte stukken de forcing kon doorvoeren en Dries tot opgave dwong.

Door het verschillend aantal gespeelde partijen is de stand nogal onnoverzichtelijk, behalve dan dat Daniel duidelijk aan de leiding staat met een punt voorsprong en een partij minder. Ook opvallend: op tobias na speelde iedereen net één keer remise. Alle andere partijen eindigden beslissend.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *