Het was weer even geleden, maar hierbij nog eens een verslagje van een boeiende clubavond. Dinsdagavond zat de bovenzaal van het Theatercafé weer gezellig vol voor ronde 16 van het clubkampioenschap.

In reeks I waren Guy en Wim eerst klaar. Guy had zijn stelling mooi opgebouwd en Wims dame naar een slecht veld gedwongen. En net toen hij dacht dat de dame te winnen liet Guy pardoes zijn loper in staan. Een belangrijk punt voor Wim in de strijd voor de tweede plaats. Jan en Nikolaas (de andere 2 kandidaten voor dat tweede plekje mochten het onderling uitvechten. Jan kwam sterk uit de opening, maar verzuimde het sterke La3 te spelen, waarna de stelling stilaan verzandde. Remise. _LEESMEER_

Daniël nam Richard al van in de opening bij de keel en won vrij vlot. 14 op 14! De langste partij van de avond werd gespeeld tussen Roger en Patrik. Na een heel boeiend middenspel had Roger D+2T en Patrik D+2L+P. Rogers stukken werkten echter prima samen en in de KO fase kreeg hij ze allemaal op de 7de lijn. Met nog 1 minuut op de klok leek de situatie in alle opzichten hopeloos voor Patrik. Alleen had Roger even gemist dat hij zelf eerst matliep. Oeps. Foutje. In de stand is Daniël al lang kampioen. Voor de tweede plaats wordt de eindsprint nog razend spannend tussen Nikolaas, Wim en Jan. Opmerkelijk: Wim verloor – behalve tegen Daniël – nog geen enkele partij.

De snelste partij van de avond was te bekijken in reeks II. Jan had een actieve stelling tegen Jef. Jef dacht er zich uit te redden door een schijnstukoffer, maar de berekening bleek verkeerd, en gaf met een stuk achterstand op. Guy leek als een mes in de boter door Carlos te walsen, dankzij een b- en een c-pion die al snel ver waren doorgedrongen in Carlos stelling. Carlo bleef echter secuur alles (over)dekken. Met een stuloffer hoopte Guy het pionnenoverwicht te verzilveren, maar het bleek tot niet meer dan remise te leiden. Quinten en Tobias speelden een vrij makke en positionele partij. Quinten kon echter de druk wat opvoeren maar kon toch niet het volledige punt binnenrijven. Dries en Erik speelden een partij met veel onevenwichten, maar Dries bleek de touwtjes het beste in handen te hebben. Een belangrijk punt voor Dries in de titelstrijd. Frank blijft aan de leiding met 10/14. Dankzij zijn overwinning volgt Dries nu op een half puntje. Voor Erik lijkt de strijd gestreden.

In reeks III lijkt Bert na zijn overwinning gisteren tegen Paul goed op weg om de titel in reeks III binnen te halen. Al moet hij binnen 2 weken nog wel tegen Herman, de enige die hem nog voor de voeten kan lopen. Herman geraakte niet voorbij Alejandro en Gert won van Ghislain.

In reeks IV ligt de titelstrijd plots terug volledig open nadat Karel verloor van Rudi. Bart volgt met een punt en een partij minder. Ook de onderlinge partij staat nog op het programma. Jef won verder van Paul.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *