Toen we het laatst over het ligakampioenschap in Mechelen praatten, stond Allaert nog naast huizenhoog ratingfavoriet Maerevoet. In de eerste ronde van het nieuwe jaar kwam daar al verandering in: Allaert geraakte met zwart niet voorbij Ismail. Wedstrijd gelopen, dacht ik. Maar zie: de volgende ronde hield Stief Gijsen Maerevoet op remise in een dubbel toreneindspel terwijl Allaert wel kon winnen.

Dan kwam de zevende ronde. Maerevoet, met wit tegen Butzen, toonde waarom hij internationaal meester is (en misschien wel ’s lands sterkste speler na Dardha):

maar jullie kunnen zoiets ook, toch?

Allaert kreeg, met zwart tegen oude rot en voormalig landskampioen Penson, een koningsgambiet tegen:

Met nog twee rondes te gaan staat Maerevoet met 6½/7 alleen op kop, een vol punt voor op Allaert. Volgende ronde, op 17 maart, vindt de beslissende onderlinge confrontatie plaats. Allaert heeft wit, maar winnen van Maerevoet wordt niettemin een heel zware opgave. Overigens staat oud-Oude God Bjarne Van Dijck momenteel ongedeeld derde bij de experten met 4½/7.

In de open reeks staat de lokale ster Goddé op kop met 6 punten, een halfje voor Schuermans. Van onze Oude Goden staan Adina en Sebastiaan er het beste voor met 3½. Tom heeft 3, Ghislain en Adhitya Ram 2½, en Ria 1½. In de laatste ronde waren een paar van hen niet op het appèl, maar Adhitya Ram (bouwjaar: 2015) wist wel een overwinning te boeken tegen de Mechelse veteraan Constant Van Vaek (bouwjaar: 1938).

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *