Na een vorig bezoek in Leuven bij Leuven Centraal, opnieuw naar de stad van Stella Artois, maar wij hebben niets van de stad gezien, het speeladres was in een klooster/school in Heverlee, met privé parking, dat zat al goed.  Nogal wat volk aan de tafels, ik geloof dat ze in 2e nationale spelen, met Hovhanysian op bord 1, gisteren speelden die tegen Charleroi.

Wij hadden een algemeen forfait te betreuren, in eigen rang, Laurens Van Den Berge heeft het te druk, voor de rest van het seizoen, en diende vervangen te worden.  Dat werd gisteren opgevuld aan bord 4 door ons aller jeugdspeler Max Andriessen.  Die knalde zomaar ineens zijn tegenstrever de vernieling in, en won tenslotte met P+2 p tegen 2 p. Goed debuut! Nu zondag wordt het moeilijk om mee te doen, want ze hebben zaterdagnacht ergens een feestje en dan moeten ze uitslapen, die jeugd van tegenwoordig …… dat feestje is ze overigens van harte gegund.

Ploegkapitein Gert op 1 opende zijn trukendoos en speelde met zwart 1.d4 e5 waarop de kleine schelm over hem het noorden verloor en in een verloren afwikkeling terecht kwam.  Die noem ik schelm omdat hij een tic nerveux had met het wiebelen van een been dat dan bijna telkens afschampte tegen een tafelpoot, al een chance niet op Gert’s onderdanen.  Ik speelde op 2 met wit een 1.c4 g6.  De 25 jarige jongeman bleek een nieuwkomer te zijn, non classé met 1150 elo en, bleek achteraf, tot nu toe slechts 1 enkele partij gespeeld voor elo, die hij dan wel had gewonnen tegen iemand met 1559 elo, toevallig wel heel dicht bij mijn eigen elo van 1554.  Hij speelde erg goed vond ik, de jeunehomme, en wachtte en wachtte tot ik een fout maakte.  Wat gebeurde op zet 25, net alsof het besteld was, waarna ik 6 of 7 zetten later moest opgeven na stukverlies.  Benny, nu op bordje 3 in plaats van op zijn vertrouwde 4, opende met Caro Kann waar wit 2..,Pc3 koos.  Interessante schermutselingen, waar Benny aan het langste eind trok, en mijn uitschuiver corrigeerde, waarvoor dank.  Ik moet zeggen dat ik Benny goed vond spelen, hij is in vorm tegenwoordig.   1-3 is niet slecht.  Zondag komt leider Midden Limburg op bezoek, in Mortsel.  Voor mij kans op een revanche….

Een reactie op “IC Dolle Toren Leuven 4 – Skog 4: 1-3”
  1. Proficiat met de winst, heren!
    Ik vind Benny absoluut goed spelen de laatste tijd.
    Vorige ronde in de Zilveren Toren heeft hij naar mijn mening zijn eindspel heel behoorlijk afgewerkt. De man in vorm momenteel! 🙂

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *