Dinsdag werd in de Zilveren Toren het onderling duel gespeeld tussen SKOG 1 en SKOG 2. Aangezien de eerste ploeg bijna driehonderd punten sterker was viel een 4-0 uitslag te verwachten. Uiteindelijk werd het 3.5-0.5, waarbij Ghislain tegen Guy een half punt scoorde voor ploeg twee. Er zat voor de tweede ploeg zelfs meer in want Ghislain en Kenneth hadden beiden op een bepaald moment winstkansen en ook in de partij DaniëlTobias bleek achteraf dat zwart in het eindspel misschien nog wel remisekansen had.

2 reactie op “Mortsel vs. Mortsel”
  1. Inderdaad, wit had enkele keren kans tot Pxh7. Datzelfde paard stond overigens uitstekend op g5. Iets nadat het werd aangevallen met f6, had het kunnen blijven staan want nadat zwart ergens Pg7-e8 speelt kan de zwarte f-pion het paard niet nemen wegens Df8 mat.
    Alejandro deed dan weer een spectaculair torenoffer op e3. Hebben jullie nog kunnen uitvogelen of fxe gekund had ?
    Mooie partijen, en geen inkom te betalen.

  2. Gert,
    Ik denk dat fxe3 wel kon, maar het was niet nodig omdat er een simpelere variant was. Ik heb de partij wel niet heel nauwkeurig bekeken want ik was zelf nog aan het spelen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *